Rețetă friptură de curcan la Multicookerul Crock-Pot Express by Madeline.ro
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 750g carne de curcan (piept dezosat) |
• 70g unt |
• 4 căței de usturoi |
• 1lg sare |
• puțin piper |
• 1/2lgt boia dulce |
• câteva crenguțe de cimbru |
• 250ml apă sau supă de pui |
• 2lgt gumă xanthan |
Descriere
Madeline.ro a pus Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la treabă și a preparat o friptură de curcan pe care a servit-o alături de o garnitură de piure de rădăcinoase, chifle și dulceață de ardei iute. O adevărată bunătate și o rețetă ce te va inspira de sărbători!
Mod de preparare
- Pregătește amestecul de condimente: amestecă untul moale la temperatura camerei cu sarea, boiaua, puțin piper, frunzulițe de cimbru și usturoi pisat și unge pieptul de curcan cu acest amestec
- Pornește Multicookerul Crock-Pot Express pe funcția Brown/Saute, 10 minute, fără capac și rumenește bine pieptul de curcan pe toate părțile. Scoate carnea, adaugă grilajul, toarnă apa/supa de pui și așează carnea pe grilaj
- Adauga două frunze de dafin și câteva frunzulițe de cimbru. Pune capacul, rotește pe poziția Închis, rotește valva de presune spre Închis și setează aparatul pe Meat/Stew presiune HIGH, timp 35 de minute. După ce programul se termină, așteaptă 5 minute, așează un prosopel pe capac și rotește cu o spatulă valva de presiune spre poziția Deschis
- După ce tot aburul s-a eliberat, desfă capacul și pune carnea într-o tavă la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, doar pentru rumenire.
- Înlătură grilajul, adaugă guma xanthan și gătește sosul pe Brown/Saute până se îngroașă, apoi strecoară-l și servește-l pe friptură
- Servește friptura de curcan alături de un piure de rădăcinoase, chifle și dulceață de ardei iute. Poftă bună!
Preparat cu
-350lei
Crock-Pot
Multicooker Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
649,99lei