Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă vrăbioară de mânzat cu ceapă și sos de soia la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă vrăbioară de mânzat cu ceapă și sos de soia la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă vrăbioară de mânzat cu ceapă și sos de soia la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 bucăți de vrăbioară de mânzat (aprox. 350g/bucată)
• sare
• piper
• 2 cuburi de unt (aprox. 10g fiecare)
• ulei de măsline
• 2 cepe
• 100ml sos de soia
• 50ml apă
• 1 lgță amidon de porumb (opțional)

Descriere

În căutarea unei rețete inovatoare și pline de savoare? Am pregătit ceva special pentru tine: vrăbioară de mânzat cu ceapă și sos de soia, gătită la perfecțiune folosind multicooker-ul nostru 5 in 1 Digital!

Mod de preparare


Pasul 1: Condimentam carnea cu sare și piper. Între timp, setați multicooker-ul pe funcția Brown/Saute timp de 5 minute.  Înainte de a găti carnea, lăsați-o puțin la temperatura camerei (să se aclimatizeze). Dacă aveți carne congelată, decongelați-o lent, în frigider, peste noapte.   

Pasul 2
: Stropiți vasul multicookerului cu puțin ulei de măsline și sigilați fiecare bucată de carne, pe rând, timp de unt minut. Sigilarea este un procedeu care presupune prăjirea cărnii pe toate părțile la temperatură înaltă, într-un timp scurt, înainte de a fi gătită. Este o metodă prin care sucurile cărnii se păstrează în interior. Este important ca atunci când întoarceți carnea să nu o înțepați. 
Adăugați câte un cub de unt pe fiecare bucată de carne.
 
Pasul 3: Ceapa trebuie tăiată rondele și așezată în vasul multicookerului. Adăugați 100ml sos de soia și vreo 50ml de apă. Adăugați bucățile de carne.   


Pasul 4: În funcție de timpul de care dispuneți, din acest punct aveți 2 opțiuni: puteți găti carnea pe funcția Slow Cook sau pe funcția Meat/Stew. Diferența dintre cele două funcții este timpul de gătire. Gustul este același. Dacă alegeți funcția Slow Cook, carnea va avea nevoie de 2 ore și jumătate pentru a fi gătită (se gătește lent). Pe funcția Meat/Stew, 40 de minute îi vor fi suficiente (se gătește sub presiune, cu supapa închisă).
 
Pasul 5: Când carnea este gătită, nu lăsați sosul în oală! Transferați-l într-o cratiță pe care o puneți pe foc (pe treapta medie). Într-un bol mic, amestecați o linguriță de amidon de porumb cu apă (neapărat rece), vreo 50-70 ml. Amestecul îl turnați peste sosul din oală și amestecați până sosul capătă consistență (s-a îngroșat).  Serviți carnea caldă, cu sos și garnitură de orez cu legume.