Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea

Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea
Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne de vită Premium Angus

Pentru marinat:
• 4-5 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță sare de Himalaya
• ½ linguriță piper negru măcinat
• 1 linguriță cimbru uscat
• 2 lngurite oregano uscat

În plus:
• 1 lingură unt
• 2 buc.ceapă galbenă
• 1 ardei gras roșu
• 1 ardei gras galben
• 10 căței mici de usturoi

Mod de preparare

  • Într-un bol amestecăm uleiul de măsline împreună cu condimentele.
  • Carnea proaspătă o tăiem felii și trecem fiecare felie de carne prin uleiul condimentat.
  • Păstrăm carnea la marinat timp de o oră.
  • Conectăm Multicooker-ul Crockpot Express cu gătire sub presiune la o sursă de curent, apoi apăsăm butonul BROWN/SOTE, selectăm timpul 20 de minute și apăsăm START/Stop.
  • Prăjim bucățile de carne timp de 3 minute pe ambele părți și pe rând le scoatem într-un bol pe care îl acoperim pentru a menține carnea caldă.
  • După ce am terminat de prăjit bucățile de carne, adăugăm în vas o lingură de unt în care călim ceapă tocată mărunt și ardeiul galben și roșu tăiate cubulețe.
  • Adăugăm bucățile de carne peste legumele călite împreună cu sucul lăsat de carne.
  • Presărăm deasupra usturoiul feliat apoi închidem capacul ermetic.
  • Apăsăm funcția MEAT/STEW și selectăm timpul 45 de minute.
  • Verificăm să fie închisă supapa pentru aburi și apăsăm butonul START/STOP.
  • La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberăm butonul de aburi și lăsăm așa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei mănuși de bucătărie desfacem capacul cu grijă.
  • Carnea gătită este fragedă și aromată și poate fi servită cu cartofi la cuptor și un piure de țelină cu gulie.