Reteta Stufat de pui by Laura's Sweets




Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg carne de pui (pulpe + aripi) |
• 8 legaturi ceapa verde |
• 8 legaturi usturoi verde |
• 2 cepe rosii |
• sare |
• 30 ml ulei |
• 1 lingura pasta tomate |
• 1 legatura marar |
Pentru marinada: |
• 1 lamaie |
• 1 legatura patrunjel |
• 30 ml ulei de floarea soarelui |
• sare |
Pentru servit: |
• salata verde |
• crutoane aromatizate |
Mod de preparare
- Mai intai se prepara marinada.
- Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas.
- Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie.
- Se amesteca sa se imbrace toate bucatile de carne in acest sos, apoi se acopera vasul si se pune in frigider, timp de 1-2 ore. Marinada ii va conferi o aroma grozava carnii.
- Intre timp se curata si se spala ceapa si usturoiul.
- Ceapa rosie se toaca marunt, iar cele verzi, rondele potrivite.
- Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
- Se adauga ceapa tocata si carnea de pui scoasa din marinada.
- Cand carnea este rumenita, se adauga in oala ceapa si usturoiul tocate, pasta de tomate si se inchide capacul, se apasa butonul MEAT/STEW, se seteaza presiunea pe HIGH si timpul pentru 30 de minute.
- Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
- Mancarea de stufat miroase grozav si se poate servi imediat, alaturi de o salata simpla si crutoane aromatizate!
- Simplu, rapid si gustos!
Preparat cu
-550lei
Crockpot
Express Multicooker cu gătire sub presiune Crockpot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei