Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă rulouri din piept de pui învelite în bacon la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă rulouri din piept de pui învelite în bacon la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă rulouri din piept de pui învelite în bacon la Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 bucăți de piept de pui
• aproximativ 250g fâșii subțiri de bacon
• sare
• piper
• boia afumată
• usturoi granulat
• busuioc uscat

DescriereAstăzi avem o rețetă super simplă care nu necesită cantități
exacte: rulouri din piept de pui învelite în bacon, gătite la multicooker.
Rulourile se pot servi calde, cu garnitură, sau reci, direct de la frigider, ca atare, incluse într-o salată ori pot să înlocuiască mezelurile pentru sandwich.
Pe scurt, sunt versatile. Gătite la multicooker, indiferent dacă sunt servite calde sau reci, rulourile nu ies uscate.

Mod de preparare

Pasul 1: Tăiați carnea în fâșii lungi cam cât degetul arătător și puțin mai groase decât acesta. Bineînțeles, carnea nu are o formă regulată, așa că fâșiile vor fi și ele iregulate. Nu-i nicio problemă. Mărimile ușor diferite ale bucăților de carne nu le vor influența gătirea.

 
Pasul 2: Amestecați carnea cu condimentele pe care le adăugați după gust.


 Pasul 3: Bucățile de carne le înveliți în fâșii de bacon. În momentul în care le înveliți, ar fi bine ca baconul să acopere carnea în întregime. Astfel, veți evita uscarea acesteia.


Pasul 4:Adăugați în vasul multicooker-ului 200ml de apă și poziționați rulourile pe un grătar (multicooker-ul are grătar, dar am și unul din silicon), în interiorul vasului aparatului. Rulourile le puteți pune și unul peste celălalt. Închideți capacul multicooker-ului și supapa pentru presiune. Setați oala pe funcția Poultry. Această funcție are un timp presetat de 15 minute. Nu e nevoie să îl schimbați. Acesta este modul de gătire pe care îl urmez cel mai des. 2. Puteți opta să gătiți rulourile pe pat de mere. Tăiați, în bucăți mari, vreo 4-5 mere, cât să acopere fundul vasului și adăugați circa 150 ml de apă în vasul aparatului. Puneți rulourile peste bucățile de mere, închideți capacul și supapa pentru presiune. Setați oala pe aceeași funcție, pentru același timp, 15 minute.


Pasul 5: După ce timpul de gătire s-a terminat, lăsați oala să se depresurizeze singură (vreo 10 minute). Apoi, deschideți supapa pentru presiune și capacul. Rulourile se pot servi imediat, însă le puteți rumeni puțin în cuptor,  aproximativ 10 minute la 200 de grade.