Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Rulada din piept de curcan cu bacon si ciuperci by Bucate, vorbe si arome

Reteta Rulada din piept de curcan cu bacon si ciuperci by Bucate, vorbe si arome
Reteta Rulada din piept de curcan cu bacon si ciuperci by Bucate, vorbe si arome Reteta Rulada din piept de curcan cu bacon si ciuperci by Bucate, vorbe si arome Reteta Rulada din piept de curcan cu bacon si ciuperci by Bucate, vorbe si arome

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Un piept de curcan dezosat (1 kg)
• 200 g ciuperci din conserva
• 2oo g bacon
• 3 felii pâine veche
• 2 fire ceapa verde
• 1 ou
• 100 g cascaval sau parmezan
• 1 lingurita dulceata de ardei iute
• 30 g unt
• 2 linguri ulei
• patrunjel verde
• sare, piper, boia dulce, fulgi de ardei iute dupa gust
• 1 lingura miere de albine

Pentru garnitura:
• 200 g baby morcovi
• 250 g broccoli
• sare si piper dupa gust
• 1 lingura smântâna

Mod de preparare

  • Pieptul de curcan se taie astfel încât sa se poate obtine o bucata pe care sa o putem rula.
  • Se acopera cu o folie si se bate usor.
  • Se condimenteaza si se lasa la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
  • Pregatim toate ingredientele pentru umplutura.
  • Se rup feliile de pâine si cu ajutorul blenderului se obtine un pesmet.
  • Baconul se taie cubulete, se taie si ceapa verde si ciupercile.
  • Se conecteaza Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
  • Se seteaza functia BROWN/SAUTE si timpul de gatire 10 minute, pentru a cali ingredientele pentru umplutura si se apasa tasta START.
  • Nu vom folosi capacul în aceasta etapa.
  • In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul de gatire setat, 10 minute.
  • In vasul aparatului punem 2 linguri de ulei si 30 g unt.
  • Se caleste baconul, se adauga ciupercile siceapa verde si se amesteca din când în când.
  • Cand ati terminat operatiunea se apasa tasta STOP.
  • Se lasa câteva minute sa se racoreasca, apoi se adauga pesmetul de pâine si patrunjelul verde tocat.
  • Se scoate compozitia din oala cu ajutorul unei palete si se adauga oul batut si putin piper.
  • Se sterge oala cu un servetel.
  • Se întinde umplutura peste pieptul de curcan, se pune din loc în loc dulceata de ardei iute si se razuieste cascaval deasupra.
  • Se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se prinde cu betisoare de frigarui.
  • In vasul aparatului se pune o lingura de ulei, 100 ml apa si morcovii.
  • Deasupra se pune rulada din carne.
  • Se închide capacul rotindu-l înspre pozitia închis si se  închide si supapa pentru aburi.
  • Se seteaza programul POULTRY, presiunea HIGH si timpul de 30 minute.
  • In timp ce aparatul se încalzeste si pe ecran apare HEAT, vor iesi câţiva aburi pâna ce se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
  • Dupa semnalul sonor va aparea timpul setat pentru gatit.
  • Dupa scurgerea celor 30 de minute, se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
  • Lasam 10 minute pentru ca sa se stabilizeze presiunea, apoi cu ajutorul unei ustensile (o spatula/lingura cu coada lunga) sau cu o manusa de bucatarie, împingem usor supapa de aburi în pozitia deschis.
  • Se scoate rulada si se pune într-un vas pentru cuptor.
  • Se amesteca o lingura de miere cu putin ulei si boia de ardei.
  • Se unge rulada deasupra si se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, cu functia grill pentru a se rumeni.
  • Se scoate din cuptor si se acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca.
  • Morcovii se paseaza cu blenderul si se adauga sare si piper dupa gust.
  • Pentru broccoli se foloseste programul STEAM, pentru gatit la aburi, presiune High si timp de gatire 5 minute, chiar 3 minute daca nu vreti sa pasati broccoli.
  • Inainte de a seta programul, se pun în vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune 200 ml apa si gratarul pentru gatit la aburi, se asaza broccoli pe gratar în asa fel încât sa nu ajunga în apa.
  • Se închid capacul si supapa pentru aburi.
  • Dupa semnalul sonor care indica terminarea timpului de gatit, se apasa tasta STOP si se elibereaza presiunea deschizând supapa de abur.
  • Se paseaza broccoli cu ajutorul unui blender, se adauga sare, piper si o lingura de smântâna.
  • Se feliaza rulada si se serveste alaturi de piureul de morcovi si cel de broccoli.