Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă din piept de curcan cu bacon și ciuperci by Bucate, vorbe și arome

Rețetă ruladă din piept de curcan cu bacon și ciuperci by Bucate, vorbe și arome
Rețetă ruladă din piept de curcan cu bacon și ciuperci by Bucate, vorbe și arome Rețetă ruladă din piept de curcan cu bacon și ciuperci by Bucate, vorbe și arome Rețetă ruladă din piept de curcan cu bacon și ciuperci by Bucate, vorbe și arome

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Un piept de curcan dezosat (1 kg)
• 200 g ciuperci din conservă
• 2oo g bacon
• 3 felii pâine veche
• 2 fire ceapă verde
• 1 ou
• 100 g cașcaval sau parmezan
• 1 linguriță dulceață de ardei iute
• 30 g unt
• 2 linguri ulei
• pătrunjel verde
• sare, piper, boia dulce, fulgi de ardei iute după gust
• 1 lingură miere de albine

Pentru garnitură:
• 200 g baby morcovi
• 250 g broccoli
• sare si piper după gust
• 1 lingură smântână

Mod de preparare

  • Pieptul de curcan se taie astfel încât să se poate obține o bucată pe care să o putem rula.
  • Se acoperă cu o folie și se bate ușor.
  • Se condimentează și se lasă la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
  • Pregătim toate ingredientele pentru umplutură.
  • Se rup feliile de pâine și cu ajutorul blenderului se obține un pesmet.
  • Baconul se taie cubulețe, se taie și ceapa verde și ciupercile.
  • Se conectează Multicookerul Crockpot Express cu gătire sub presiune la o sursă de curent.
  • Se setează funcția BROWN/SAUTE și timpul de gătire 10 minute, pentru a căli ingredientele pentru umplutură și se apasă tasta START.
  • Nu vom folosi capacul în această etapă.
  • În timp ce aparatul se încălzește, pe ecran apare HEAT, iar apoi, după semnalul sonor apare timpul de gătire setat, 10 minute.
  • În vasul aparatului punem 2 linguri de ulei și 30 g unt.
  • Se călește baconul, se adaugă ciupercile și ceapa verde și se amestecă din când în când.
  • Când ați terminat operațiunea se apasă tasta STOP.
  • Se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se adaugă pesmetul de pâine și pătrunjelul verde tocat.
  • Se scoate compoziția din oală cu ajutorul unei palete și se adaugă oul bătut și puțin piper.
  • Se șterge oala cu un șervețel.
  • Se întinde umplutura peste pieptul de curcan, se pune din loc în loc dulceață de ardei iute și se răzuiește cașcaval deasupra.
  • Se rulează carnea și se leagă cu sfoară sau se prinde cu bețișoare de frigărui.
  • În vasul aparatului se pune o lingură de ulei, 100 ml apă și morcovii.
  • Deasupra se pune ruladă din carne.
  • Se închide capacul rotindu-l înspre poziția închis și se  închide și supapa pentru aburi.
  • Se setează programul POULTRY, presiunea HIGH și timpul de 30 minute.
  • În timp ce aparatul se încalzeste și pe ecran apare HEAT, vor ieși câţiva aburi pâna ce se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
  • După semnalul sonor va apărea timpul setat pentru gătit.
  • După scurgerea celor 30 de minute, se va auzi semnalul sonor și aparatul va trece automat pe funcția de păstrare la cald KEEP WARM.
  • Lăsăm 10 minute pentru că să se stabilizeze presiunea, apoi cu ajutorul unei ustensile (o spatulă/lingură cu coadă lungă) sau cu o mănușă de bucătărie, împingem ușor supapa de aburi în poziția deschis.
  • Se scoate ruladă și se pune într-un vas pentru cuptor.
  • Se amestecă o lingură de miere cu puțin ulei și boia de ardei.
  • Se unge rulada deasupra și se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, cu funcția grill pentru a se rumeni.
  • Se scoate din cuptor și se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească.
  • Morcovii se pasează cu blenderul și se adaugă sare și piper după gust.
  • Pentru broccoli se folosește programul STEAM, pentru gătit la aburi, presiune High și timp de gătire 5 minute, chiar 3 minute dacă nu vreți să pasați broccoli.
  • Înainte de a seta programul, se pun în vasul Multicooker-ului Crockpot Express cu gătire sub presiune 200 ml apă și grătarul pentru gătit la aburi, se așază broccoli pe grătar în așa fel încât să nu ajungă în apă.
  • Se închid capacul și supapa pentru aburi.
  • După semnalul sonor care indică terminarea timpului de gătit, se apasă tasta STOP și se eliberează presiunea deschizând supapă de abur.
  • Se pasează broccoli cu ajutorul unui blender, se adaugă sare, piper și o lingură de smântână.
  • Se feliază ruladă și se servește alături de piureul de morcovi și cel de broccoli.