Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru ruladă: |
• ½ pulpă superioară de curcan (~500 g) |
• șuncă feliată (2-3 felii) |
• cașcaval |
• cimbru uscat |
• 2-3 linguri ulei |
• 1 pahar vin alb |
• 1 ceapă |
• sare și piper |
• 2-3 căței usturoi |
• 1 crenguță cimbru uscat |
Pentru tocănița de hribi: |
• 1 ceapă mare |
• ½ ardei roșu |
• 500 g hribi (congelați) |
• sare și piper |
• usturoi (după gust) |
Mod de preparare
- Bucata de pulpă de curcan se acoperă cu o bucată de folie alimentară și se bate ușor cu ciocanul de șnițele, cât să se aplatizeze ușor.
- Se presară sare și piper, apoi puțin cimbru uscat.
- Se așază feliile de șuncă și bucățile de cașcaval.
- Se rulează cât mai strâns posibil și se leagă cu sfoară de bucătărie.
- Eu am păstrat bucata de piele de pe pulpă, am spălat-o bine și am învelit rulada, pas care nu este absolut necesar.
- Se conectează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de curent, apoi se selectează programul BROWN/SAUTE.
- După ce aparatul s-a încins suficient se pun în vas 2-3 linguri de ulei.
- Se pune rulada și se rumenește ușor pe toate părțile, ajutându-te de o spatulă.
- Se apasă butonul STOP și oprește programul.
- Peste rulada rumenită toarnă 1 pahar de vin alb, se pune ceapa tăiată solzișori și usturoiul rondele, sare după gust și crenguța de cimbru.
- Se pune capacul aparatului și se rotește până la poziția de blocare.
- Se verifică supapa pentru aburi care trebuie să fie închisă.
- Se selectează din meniu funcția POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute și se apasă butonul START.
- Când programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi și cu mănușă de bucătărie, se rotește supapa permițând să se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.
- Se scoate rulada și se păstrează la cald până pregătim și tocănița.
- Vasul se curăță și se conectează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de curent, apoi se selectează programul BROWN/SAUTE.
- După ce aparatul s-a încins suficient se pun în vas 2-3 linguri de ulei și ceapa tocată mărunt.
- Amestecând cu o spatulă se călește ușor, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubulețe.
- Se sotează 1 minut, apoi se adaugă hribii.
- Se pune capacul aparatului și se rotește până la poziția de blocare.
- Se verifică supapa pentru aburi care trebuie să fie închisă.
- Se selectează din meniu funcția MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute și apasă butonul START.
- Când programul s-a terminat, se eliberează aburul și la final se pune usturoiul mărunțit și se amestecă.
- La sfârșit se presară cu pătrunjel verde tocat.
- Poftă bună!
Preparat cu
-350lei
Crock-Pot
Multicooker Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
649,99lei