Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel

Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel
Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel Rețetă ruladă de curcan cu tocăniță de hribi by Dulciuri fel de fel

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru ruladă:
• ½ pulpă superioară de curcan (~500 g)
• șuncă feliată (2-3 felii)
• cașcaval
• cimbru uscat
• 2-3 linguri ulei
• 1 pahar vin alb
• 1 ceapă
• sare și piper
• 2-3 căței usturoi
• 1 crenguță cimbru uscat

Pentru tocănița de hribi:
• 1 ceapă mare
• ½ ardei roșu
• 500 g hribi (congelați)
• sare și piper
• usturoi (după gust)

Mod de preparare

  • Bucata de pulpă de curcan se acoperă cu o bucată de folie alimentară și se bate ușor cu ciocanul de șnițele, cât să se aplatizeze ușor.
  • Se presară sare și piper, apoi puțin cimbru uscat.
  • Se așază feliile de șuncă și bucățile de cașcaval.
  • Se rulează cât mai strâns posibil și se leagă cu sfoară de bucătărie.
  • Eu am păstrat bucata de piele de pe pulpă, am spălat-o bine și am învelit rulada, pas care nu este absolut necesar.
  • Se conectează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de curent, apoi se selectează programul BROWN/SAUTE.
  • După ce aparatul s-a încins suficient se pun în vas 2-3 linguri de ulei.
  • Se pune rulada și se rumenește ușor pe toate părțile, ajutându-te de o spatulă.
  • Se apasă butonul STOP și oprește programul.
  • Peste rulada rumenită toarnă 1 pahar de vin alb, se pune ceapa tăiată solzișori și usturoiul rondele, sare după gust și crenguța de cimbru.
  • Se pune capacul aparatului și se rotește până la poziția de blocare.
  • Se verifică supapa pentru aburi care trebuie să fie închisă.
  • Se selectează din meniu funcția POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute și se apasă butonul START.
  • Când programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi și cu mănușă de bucătărie, se rotește supapa permițând să se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.
  • Se scoate rulada și se păstrează la cald până pregătim și tocănița.
  • Vasul se curăță și se conectează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de curent, apoi se selectează programul BROWN/SAUTE.
  • După ce aparatul s-a încins suficient se pun în vas 2-3 linguri de ulei și ceapa tocată mărunt.
  • Amestecând cu o spatulă se călește ușor, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubulețe.
  • Se sotează 1 minut, apoi se adaugă hribii.
  • Se pune capacul aparatului și se rotește până la poziția de blocare.
  • Se verifică supapa pentru aburi care trebuie să fie închisă.
  • Se selectează din meniu funcția MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute și apasă butonul START.
  • Când programul s-a terminat, se eliberează aburul și la final se pune usturoiul mărunțit și se amestecă.
  • La sfârșit se presară cu pătrunjel verde tocat.
  • Poftă bună! 

Preparat cu

-410lei

Crock-Pot

Multicooker Express cu gătire sub presiune Crock-Pot

8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane

• Se va livra aproximativ in 10.08.2024
PRP: 999,99lei
589,99lei