Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel

Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel
Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru rulada:
• ½ pulpa superioara de curcan (~500 g)
• sunca feliata (2-3 felii)
• cascaval
• cimbru uscat
• 2-3 linguri ulei
• 1 pahar vin alb
• 1 ceapa
• sare si piper
• 2-3 catei usturoi
• 1 crenguta cimbru uscat

Pentru tocanita de hribi:
• 1 ceapa mare
• ½ ardei rosu
• 500 g hribi (congelati)
• sare si piper
• usturoi (dupa gust)

Mod de preparare

  • Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor.
  • Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat.
  • Se asaza feliile de sunca si bucatile de cascaval.
  • Se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga cu sfoara de bucatarie.
  • Eu am pastrat bucata de piele de pe pulpa, am spalat-o bine si am invelit rulada, pas care nu este absolut necesar.
  • Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE.
  • Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei.
  • Se pune rulada si se rumeneste usor pe toate partile, ajutandu-te de o spatula.
  • Se apasa butonul STOP si opreste programul.
  • Peste rulada rumenita toarna 1 pahar de vin alb, se pune ceapa taiata solzisori si usturoiul rondele, sare dupa gust si crenguta de cimbru.
  • Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.
  • Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Se selecteaza din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si se apasa butonul START.
  • Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, se roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.
  • Se scoate rulada si se pastreaza la cald pana pregatim si tocanita.
  • Vasul se curata si se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE.
  • Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei si ceapa tocata marunt.
  • Amestecand cu o spatula se caleste usor, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete.
  • Se soteaza 1 minut, apoi se adauga hribii.
  • Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.
  • Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Se selecteaza din meniu functia MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute si spasa butonul START.
  • Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul si la final se pune usturoiul maruntit si se amesteca.
  • La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.
  • Pofta buna!