Reteta Rulada de curcan cu tocanita de hribi by Dulciuri fel de fel



Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru rulada: |
• ½ pulpa superioara de curcan (~500 g) |
• sunca feliata (2-3 felii) |
• cascaval |
• cimbru uscat |
• 2-3 linguri ulei |
• 1 pahar vin alb |
• 1 ceapa |
• sare si piper |
• 2-3 catei usturoi |
• 1 crenguta cimbru uscat |
Pentru tocanita de hribi: |
• 1 ceapa mare |
• ½ ardei rosu |
• 500 g hribi (congelati) |
• sare si piper |
• usturoi (dupa gust) |
Mod de preparare
- Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor.
- Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat.
- Se asaza feliile de sunca si bucatile de cascaval.
- Se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga cu sfoara de bucatarie.
- Eu am pastrat bucata de piele de pe pulpa, am spalat-o bine si am invelit rulada, pas care nu este absolut necesar.
- Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE.
- Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei.
- Se pune rulada si se rumeneste usor pe toate partile, ajutandu-te de o spatula.
- Se apasa butonul STOP si opreste programul.
- Peste rulada rumenita toarna 1 pahar de vin alb, se pune ceapa taiata solzisori si usturoiul rondele, sare dupa gust si crenguta de cimbru.
- Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.
- Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Se selecteaza din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si se apasa butonul START.
- Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, se roteste supapa permitand sa se elibereze aburul, apoi se deschide capacul.
- Se scoate rulada si se pastreaza la cald pana pregatim si tocanita.
- Vasul se curata si se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, apoi se selecteaza programul BROWN/SAUTE.
- Dupa ce aparatul s-a incins suficient se pun in vas 2-3 linguri de ulei si ceapa tocata marunt.
- Amestecand cu o spatula se caleste usor, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete.
- Se soteaza 1 minut, apoi se adauga hribii.
- Se pune capacul aparatului si se roteste pana la pozitia de blocare.
- Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Se selecteaza din meniu functia MEAT/STEW, presiune HIGH, timpul de 15 minute si spasa butonul START.
- Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul si la final se pune usturoiul maruntit si se amesteca.
- La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.
- Pofta buna!
Preparat cu
-550lei
Crockpot
Express Multicooker cu gătire sub presiune Crockpot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei