Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pulpe de pui cu muștar by Rețete Timea

Rețetă pulpe de pui cu muștar by Rețete Timea
Rețetă pulpe de pui cu muștar by Rețete Timea Rețetă pulpe de pui cu muștar by Rețete Timea

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 8 buc.pulpe de pui superioare dezosate
• 1 linguriță sare de Himalaya
• ½ linguriță piper negru măcinat
• 1 linguriță boia dulce
• 1 linguriță usturoi granulat
• 5 linguri ulei de măsline
• 4 lingurițe muștar dulce
• 2 buc.ceapă galbenă
• 2 morcovi

Pentru piure de mazăre:
• 500 gr.mazăre congelată
• 1 linguriță pudră de usturoi
• 1 lingură unt
• sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Într-un bol amestecăm uleiul de măsline împreună cu condimentele și muștarul.
  • Ungem cu acest amestec bucățile de carne și lăsăm la rece timp de o oră.
  • Conectăm Multicooker-ul Crockpot Express cu gătire sub presiune la o sursă de curent, apăsăm butonul BROWN/SOTE, adăugăm în vas o lingură de ulei, selectăm timpul 20 de minute și apăsăm START/Stop.
  • Prăjim primele bucăți de carne timp de 3 minute pe ambele părți și pe rând le scoatem într-un bol pe care îl acoperim pentru a menține carnea caldă, până se prăjește a doua parte.
  • După ce am prăjit a două tură de pulpe le adăugăm în vas și cele păstrate la cald, punem deasupra ceapa și morcovul tăiate în două și închidem capacul ermetic.
  • Apăsăm funcția POULTRY și selectăm timpul 30 de minute.
  • Verificăm să fie închisă supapa pentru aburi și apăsăm butonul START/STOP.
  • La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberăm butonul de aburi și lăsăm așa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei mănuși de bucătărie desfacem capacul cu grijă.
  • Carnea obținută este foarte fragedă și aromată și poate fi servită piure de mazăre și cu un piure din ceapă și morcovul copt.
  • Pentru piureul de mazăre: fierbem mazărea în apă cu un pic de sare.
  • După fierbere (punem deoparte câteva linguri din apă în care a fiert) strecurăm mazărea și o trecem pe sub jet de apă rece.
  • Punem mazărea într-un vas, adăugăm untul și 3-4 linguri din apă în care a fiert și pudra de usturoi și cu ajutorul unui mixer vertical obținem piureul de mazăre.
  • La final adăugăm sare și piper după gust.
  • Folosim și cepele și morcovii care s-au copt împreună cu carnea, tot pentru un piure.
  • Nu mai adăugăm nimic pentru că au aromă de la carnea condimentată.

Poftă bună!