Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pulpă de miel împănată by Teo's Kitchen

Rețetă pulpă de miel împănată by Teos Kitchen

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• o pulpă posterioară de miel (cca 1 kg)
• 100 g slănină afumată, tăiată cubulețe
• o căpățână mare de usturoi (10-15 căței de usturoi)
• 3 linguri untură sau unt
• crenguțe de cimbru sau rozmarin
• 3 linguri mix de condimente pentru miel
• 3 foi dafin
• 200 ml vin roșu (roze)

Mod de preparare

  • Crestează pulpa de miel și împăneaz-o cu usturoi, slănină și cimbru.
  • Unge-o bine cu untură sau cu unt moale cu ajutorul unei pensule.
  • Condimentează după gust.
  • Selectează programul Brown/Sote și prăjește pulpa de miel pe toate părțile, apoi scoate-o și pune-o deoparte.
  • Adaugă în oală usturoiul rămas, slănina, cimbrul și foile de dafin și călește-le câteva minute.
  • Adaugă apoi vinul și lasă să fiarbă 10 minute.
  • Pune deasupra grătarul de inox și pune carnea de miel pe el.
  • Închide capacul Multicooker-ului Crockpot Express cu gătire sub presiune, închide supapa de aburi și selectează programul Meat/Stew pentru 1 oră.
  • La finalul programului eliberează aburul și deschide cu grijă capacul.
  • Servește pulpă de miel cu ce garnitură dorești.