Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Pui intreg cu boia si usturoi by Carte de retete

Reteta - Pui intreg cu boia si usturoi by Carte de retete
Reteta - Pui intreg cu boia si usturoi by Carte de retete Reteta - Pui intreg cu boia si usturoi by Carte de retete

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 pui intreg
• sucul de la o jumatate de lamaie
• 1 catel de usturoi
• 1 lingura de ulei
• 2 lingurite de boia de ardei dulce
• 1 lingurita de usturoi pudra
• 250 ml supa de pui, legume sau apa
• sare si piper

Descriere

Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este aparatul perfect pentru mese gustoase si sanatoase pregatite rapid. E de mare folos cand suna musafirii ca ajung la tine intr-o ora! Poti pregati un pui intreg la Crock-Pot Express Multicooker, o mancare delicioasa si sanatoasa intr-un timp record si pentru mai multe persoane. Aparatul dispune de 4 moduri de gatire (sub presiune, gatire lenta, la aburi si sote) si 8 functii rapide de gatire: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual.

Mod de preparare

  • Intr-un bol amestecati boiaua de ardei, usturoiul pudra, sarea si piperul.
    Amestecul de condimente se pune pe toata suprafata puiului.
    Se porneste Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe pozitia SAUTE si se pune lingura de ulei.
    Cand s-a infierbantat uleiul, se soteaza puiul pe ambele parti, mai intai cu pieptul in jos, apoi se intoarce pe partea cealalta. Se soteaza cate 5 minute pe fiecare parte.
    Se adauga supa de pui, usturoiul si sucul de lamaie.
    Se inchide etans capacul aparatului si se seteaza pe POULTRY pentru 27 de minute. Timpul se seteaza in functie de marimea puiului.
    Cand a expirat timpul, se lasa sa se elibere presiunea in mod natural.
    Cand deschideti capacul, folositi o manusa de bucatarie.
    Se scoate cu ajutorul unei spatule de plastic. Puiul trebuie manevrat usor, ca sa nu se rupa.
    Se pune pe platou si se serveste cu garnitura preferata.
    Pofta buna!