Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Pui dulce-acrisor by Teo's Kitcken

Reteta - Pui dulce-acrisor by Teos Kitcken
Reteta - Pui dulce-acrisor by Teos Kitcken Reteta - Pui dulce-acrisor by Teos Kitcken

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lingura ulei de masline
• 500 g piept de pui
• 1 ardei gras taiat bucati
• 1 ceapa mare taiata fasii
• 1 lingura cu varf amidon
• 1 lingura condimente pentru pui
• 150 ml suc de ananas
• 2 linguri ketchup dulce
• 2 linguri sos soia
• 1 lingura otet de orez/ otet de vin alb
• 50 g miere
• 3 linguri apa
• sare si piper dupa gust

Mod de preparare

    • Pentru inceput pornim Multicooker-ul Crock-Pot Express si alegem functia BROWN/SAUTE.
    • Timpul standard pentru aceasta este de 30 minute.
      • Apasam START. Veti vedea HEAT pe display, semn ca aparatul se incalzeste.
      • Cand pe display dispare “heat” si apare timpul de 30 minute, oala este incinsa, exact ca o tigaie pe aragaz.
      • Nu folosim capacul oalei.
      • Punem in oala ulei de masline, il lasam sa se incinga, apoi adaugam cubuletele de piept de pui, ardeiul, ceapa, condimentele.
        • Amestecam bine si le calim 10 minute.
        • Presaram amidon si le calim alte 10 minute sau pana puiul e rumenit.
        • Apasam butonul START/STOP.
        • Intr-un bol amestecam sucul de ananas, ketchup-ul, sosul de soia, otetul, mierea, apa si condimentam cu sare si piper dupa gust.
          • Turnam amestecul peste puiul prajit.
          • Punem capacul si il rotim din pozitia deschis pre pozitia inchis.
            • Inchidem valva de presiune.
            • Selectam din functiile prestabilite functia POULTRY sau PUI si apasam START.
            • Oala sub presiune va incepe sa acumuleze presiune, respectiv va scrie HEAT pe ecran.
              • Apoi va incepe gatirea timp de 15 minute, timpul prestabilit pentru pui.
              • Cand cele 15 minute au trecut si auziti semnalul sonor, folositi un cleste de bucatarie pentru a deschide valva, folosind de asemenea si o manusa de bucatarie.
                • Cand aburul a fost eliberat, puteti deschide capacul.
                • Serviti puiul dulce-acrisor cu orez fiert.
                • Pofta buna!