Reteta - Piept de porc chinezesc by Diva in Bucatarie

Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg piept de porc |
• 150 g suc de rosii |
• 250 ml supa pui/ vita/ apa |
• 100 ml sos de soia |
• 40 ml otet de orez |
• 70 g zahar brun |
• 20 g miere de albine |
• 1 lingurita rasa pudra de ghimbir |
• 1 lingurita rasa turmeric |
• 1/2 lingurita pudra de scortisoara |
• sare |
• 1/2 lingurita pudra de usturoi |
• piper |
• 1 lingura cu varf de amidon |
Pentru garnitura: |
• 200 g orez cu bob lung |
• 450 ml apa |
• sare |
Mod de preparare
- Asezonam pieptul de porc cu sare si piper, apoi il imbracam cu un amestec de condimente (turmeric, ghimbir, scortisoara si usturoi), astfel incat sa fie uniform acoperit de acestea.
- La final presaram amidon avand grija ca pieptul de porc sa fie acoperit cat mai bine.
- Turnam in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express supa, apoi sucul de rosii si sosul de soia.
- Adaugam zaharul si mierea de albine si amestecam pana se omogenizeaza.
- Punem pieptul de porc in vas, punem capacul vasului si pornim aparatul pe functia de gatit carne (MEAT/STEW).
- In 35 minute mancarea noastra este gata, iar sosul este gros si lipicios.
- In acest timp putem pregati garnitura: fierbem 200 g orez cu bob lung in 450 ml apa cu sare, la foc mic, cu capac. Acest lucru ne va rapi 15-20 minute.
- Orezul trebuie sa fiert, dar al-dente.
- In momentul in care terminam de fiert orezul pieptul de porc va fi gata si putem sa le mancam impreuna.
- Punem orezul pe un platou, apoi aranjam bucatile de carne unse cu sosul chinezesc peste orez.
- Decoram cu ceapa verde sau patrunjel.
Preparat cu
-550lei
Crockpot
Express Multicooker cu gătire sub presiune Crockpot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei