Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta - Piept de porc chinezesc by Diva in Bucatarie

Reteta - Piept de porc chinezesc by Diva in Bucatarie
Reteta - Piept de porc chinezesc by Diva in Bucatarie

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg piept de porc
• 150 g suc de rosii
• 250 ml supa pui/ vita/ apa
• 100 ml sos de soia
• 40 ml otet de orez
• 70 g zahar brun
• 20 g miere de albine
• 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
• 1 lingurita rasa turmeric
• 1/2 lingurita pudra de scortisoara
• sare
• 1/2 lingurita pudra de usturoi
• piper
• 1 lingura cu varf de amidon

Pentru garnitura:
• 200 g orez cu bob lung
• 450 ml apa
• sare

Mod de preparare

  • Asezonam pieptul de porc cu sare si piper, apoi il imbracam cu un amestec de condimente (turmeric, ghimbir, scortisoara si usturoi), astfel incat sa fie uniform acoperit de acestea.
  • La final presaram amidon avand grija ca pieptul de porc sa fie acoperit cat mai bine.
  • Turnam in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express supa, apoi sucul de rosii si sosul de soia.
  • Adaugam zaharul si mierea de albine si amestecam pana se omogenizeaza.
  • Punem pieptul de porc in vas, punem capacul vasului si pornim aparatul pe functia de gatit carne (MEAT/STEW).
  • In 35 minute mancarea noastra este gata, iar sosul este gros si lipicios.
  • In acest timp putem pregati garnitura: fierbem 200 g orez cu bob lung in 450 ml apa cu sare, la foc mic, cu capac. Acest lucru ne va rapi 15-20 minute.
  • Orezul trebuie sa fiert, dar al-dente.
  • In momentul in care terminam de fiert orezul pieptul de porc va fi gata si putem sa le mancam impreuna.
  • Punem orezul pe un platou, apoi aranjam bucatile de carne unse cu sosul chinezesc peste orez.
  • Decoram cu ceapa verde sau patrunjel.