Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Escalop de vita by Retete Papa Bun

Reteta - Escalop de vita by Retete Papa Bun
Reteta - Escalop de vita by Retete Papa Bun Reteta - Escalop de vita by Retete Papa Bun

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 800-900 g vita
• 500 g hribi
• 3 linguri ulei de masline.
• 50 g unt
• 2 cepe
• 4 linguri sos soia
• o foaie de dafin
• 4 catei usturoi
• putina faina
• 300 ml apa
• 2 linguri amidon alimentar
• patrunjel verde

Descriere

Ideal pentru maxim 6 persoane, Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune vine in ajutorul tau cu 8 presetari si 4 moduri de gatire pentru ca tu sa poti petrece mai mult timp cu familia ta, si mai putin in bucatarie. In timp ce oala minune gateste pentru tine, tu te poti ocupa de orice altceva!

Incearca reteta de escalop de vita si vezi cat de usor este sa gatesti cu Multicooker-ul Crockpot Express cu gatire sub presiune!

Mod de preparare

  • Pentru inceput seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 20 minute si apasa START.
  • Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul in oala. Taie carnea de vita felii.
  • Trece feliile de carne usor prin faina, apoi, pe rand, prajeste-le in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express, pana se deschid usor la culoare si devin marginile usor rumene.
  • Scoate-le intr-un vas si tine-le acoperite, la cald.
  • Pune apoi untul in oala si adauga ceapa tocata cubulete impreuna cu hribii taiati fasii si soteaza-le 5 minute.
  • Pune sosul de soia si bucatile de carne.
  • Amesteca usor si toarna 300 ml apa.
  • Apasa butonul Stop si alege de data asta din panou programul MEAT/STEW si seteaza timpul la 45 minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, roteste supapa permitand sa se elibereze aburul.
  • Cand acest lucru s-a incheiat, mai asteapta 5 minute, apoi deschide capacul.
  • Amesteca amidonul cu 30-40 ml apa rece, adauga-l in vas si amesteca usor sa nu rupi carnea, pune usturoiul pisat, foaia de dafin, potriveste gustul de sare (ai grija ca si sosul de soia sareaza mancarea) apoi pune capacul la loc pentru 2-3 minute. Nu este cazul sa mai inchizi supapa.
  • Apasa butonul Stop si serveste mancarea presarata cu patrunjel verde tocat, alaturi de orez, cartofi nature sau legume fierte la abur. 
  • Pofta buna!