Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel

Reteta - Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel
Reteta - Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g muschiulet de vita
• 150 g kaiser
• 2 cepe medii
• 1 morcov
• 300 ml vin rosu
• 250 ml apa
• 1 lingura faina
• 3 catei usturoi
• 1 conserva rosii in suc propriu
• 1 frunza de dafin
• sare si piper

In plus:
• 500 g ciuperci champignon
• 200 g ceapa mica (reteta prevede arpagic)

Pentru servit:
• paste fierte

Mod de preparare

  • Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana: am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul.
  • Am conectat aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent.
  • In oala aparatului am pus 2 linguri de ulei si cubuletele de kaiser.
  • Am setat functia Brown/Saute pentru 10 minute si am sotat pana cubuletele de kaiser s-au rumenit usor, dupa care le-am scos intr-un castron.
  • Am mai adaugat o lingura de ulei in oala si am rumenit usor si carnea, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.
  • Am scos si carnea in castron si in uleiul ramas am calit usor ceapa si morcovul, setand functia Brown/Saute pentru 5 minute.
  • In functie de cat le vreti de calite si rumenite, aparatul se poate opri apasand butonul Start/Stop.
  • Am pus din nou in vas carnea si kaiserul, am presarat 1 lingura faina si am amestecat bine.
  • Am stins cu vinul rosu si am completat cu apa. Am adaugat si usturoiul pisat, sare si piper, 1 frunza de dafin si rosiile.
  • Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.
  • Am setat functia Meat/Stew, pentru 40 de minute, presiune HIGH.
  • La final, se apasa butonul Start/Stop si cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie se roteste supapa de aburi catre deschis.
  • Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.
  • Cat timp se gateste carnea pregatim ciupercile sotate.
  • Ciupercile taiate felii le-am calit usor intr-o tigaie cu putin ulei.
  • Cand s-au rumenit usor am pus peste ele ceapa taiata solzisori, sare si piper.
  • Am mai sotat cateva minute si am dat deoparte.
  • O mancare simpla si gustoasa!