Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Fasole cu costiță afumată la Multicooker Crock-pot Express cu gătire sub presiune by Prăjiturela

Rețetă Fasole cu costiță afumată la Multicooker Crock-pot Express cu gătire sub presiune by Prăjiturela
Rețetă Fasole cu costiță afumată la Multicooker Crock-pot Express cu gătire sub presiune by Prăjiturela Rețetă Fasole cu costiță afumată la Multicooker Crock-pot Express cu gătire sub presiune by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500-600 g costiță afumată
• 500 g fasole boabe (uscată)
• 1 ceapă galbenă
• 1 morcov
• 2 foi de dafin
• 1 linguriță boia afumată
• 1 l supă de carne sau legume sau 2 cuburi de supă bio (se găsește la magazinele naturiste).
• Sare
• Piper
• 2 linguri de ulei

Descriere

Iată că Prăjiturela ne-a pregătit o rețetă de toamna delicioasă și foarte rapidă, cu ajutorul Multicookerului Crockpot Express cu gătire sub presiune: fasole cu costiță afumată!

Mod de preparare

  • Spală fasolea și pune-i în vasul Multicookerului Crockpot Express cu gătire sub presiune. Toarnă apă cât să o acopere cu 1cm peste boabe
  • Pune capacul, setează supapa de eliberare a presiunii pe poziția etanșare și setează funcția BEANS
  • Pe ecran va apărea mesajul HEAT - asta înseamnă că lichidul din interior se încălzește. În funcție de cât de rece este acesta, această acțiune poate dura între 3 și 10 minute. După ce dispare mesajul HEAT, va apărea temporizatorul. Pentru funcția BEANS, timpul este de 15 minute
  • După ce trec cele 15 minute, vasul se oprește automat și începe eliminarea presiunii ce durează aproximativ 10 minute.
  • După aceste 10 minute, pornește automat funcția Păstrare la cald
  • Ridică capacul și toarnă fasolea într-o strecurătoare
  • Clătește vasul, șterge-l și pune-l din nou în funcție
  • Toacă ceapă mărunt, da prin răzătoare morcovul și pune-le în vas. Adaugă cele două linguri de ulei, nu pune capacul și selectează funcția de SOTARE
  • Călește ceapă și morcovul în cele două linguri de ulei până când ceapă devine translucidă, apoi adaugă costițele și mai călește 2 minute
  • Adaugă lingurița de boia, jumătate de linguriță de piper, o linguriță de sare și mai călește un minut
  • Adaugă apă sau supă cât să acopere fasolea cu jumătate de cm de lichid. Dacă folosești apă, adaugă acum și cele două cuburi de supă organică
  • Pune capacul, sigilează, setează supapă pe etanșare și setează funcția BEANS din nou. Multicookerul se va comporta exact ca prima dată. Când pe ecran apare KEEP WARM, înseamnă că preparatul este gata.

  • Poftă bună!