Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Carne de iepure cu sos si masline

Reteta - Carne de iepure cu sos si masline

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne de iepure
• 1 ceapa
• 2 catei de usturoi
• 100 g masline kalamata fara samburi
• 200 ml suc de rosii
• 50 ml vin alb demisec
• ½ lamaie
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita cimbru uscat
• 1 lingurita boia dulce cu ierburi uscate
• 2 foi de dafin

Mod de preparare

  • Pentru inceput seteaza aparatul pe modul BROWN/SOTE pentru 10 minute si apasa START.
  • Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul de masline in oala, apoi adauga bucatile de carne de iepure.
  • Soteaza pe ambele parti pana se rumenesc usor.
  • Adauga usturoiul taiat rondele subtiri, apoi ceapa taiata solzisori.
  • Amesteca si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Adauga cimbrul uscat si boiaua cu ierburi.
  • Dupa ce programul s-a terminat adauga in oala sucul de rosii, maslinele, feliile de lamaie si frunzele de dafin.
  • Pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul POULTRY, presiune HIGH si timp de gatire 20 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi, cu mare grija, cu ajutorul unei spatule, nu cu mana! 
  • Se recomanda si folosirea unei manusi de bucatarie in momentul eliberarii aburilor.
  • Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija, neaparat cu o manusa de bucatarie in mana.
  • Manerul capacului este rece, dar in momentul ridicarii capacului ies aburi fierbinti!
  • La final presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  • Pofta buna!