Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Cheesecake cu ciocolata in trei culori la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by divainbucatarie.ro

Reteta Cheesecake cu ciocolata in trei culori la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by divainbucatarie.ro
Reteta Cheesecake cu ciocolata in trei culori la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by divainbucatarie.ro Reteta Cheesecake cu ciocolata in trei culori la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by divainbucatarie.ro

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 250 g biscuiti digestivi
• 100 g unt

Pentru crema:
• 500 g branza ricotta
• 200 g crema de branza Philadelphia
• 2 galbenusuri
• 200 g lapte condensat indulcit
• 30 g amidon
• 120 g ciocolata neagra
• 120 g ciocolata alba
• 120 g ciocolata cu lapte
• 40 g faina
• 5 g pudra de cacao

Pentru decor:
• 100 g ciocolata neagra
• 200 ml smantana pentru frisca mixata pana s-a obtinut consistenta tare

Descriere

Divainbucatarie.ro a pus Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la treaba si a pregatit un cheesecake in trei culori extraordinar! Incearca si tu aceasta reteta usoara si pregateste un desert grozav pentru toata familia!

Mod de preparare

  • Totul incepe cu blatul. Pune biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si macina-i pana obtii o textura fina si omogena.
  • Topeste untul si toarna-l peste biscuiti. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Daca compozitia ramane in forma data de mana sau lingura cu care ai amestecat inseamna ca ai obtinut ceea ce trebuie pentru un blat de cheesecake. Pune-l in tava si apasa usor cu mana sau cu un pahar. Nu apasa foarte tare pentru ca blatul sa nu devina tare si sa se taie greu.
  • Pune blatul in frigider si incepe pregatirea cremei. Scurge foarte bine ricotta, apoi pune-o intr-un castron. Adauga crema de branza si 2 galbenusuri.
  • Peste acestea toarna 200 g lapte condensat indulcit. Amesteca, apoi adauga amidonul. Imparte compozitia obtinuta in trei boluri.
  • Topeste la bain-marie ciocolata neagra si toarn-o intr-un bol. Adauga 10 g faina si 5 g pudra de cacao, apoi mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
  • Toarna crema cu ciocolata neagra peste blatul de biscuit si pune-l in frigider. Topeste la bain-marie ciocolata alba si toarn-o peste compozitia de branza din al doilea bol. Adauga 15 g faina si amesteca bine.
  • Dupa ce ai omogenizat compozitia, torna-o peste stratul de ciocolata neagra. Pune iar tava in frigider pana ce topesti si ciocolata cu lapte. Toarn-o peste crema de branza, adauga 15 g faina, omogenizeaza si adaug-o peste ciocolata alba.
  • In acest moment poti trece la coacerea cheesecake-ului. Pune gratarul din inox pe fundul cuvei Multicookerului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Toarna 200 ml apa, apoi aseaza forma in care se afla cheesecake-ul ajutandu-te de o folie de staniol. Cu ajutorul ei vei putea scoate usor forma de tort din interiorul aparatului, cand este fierbinte.
  • Aranjeaza capacul din pozitia deschis spre cea in care indica semnul de inchis. Verifica supapa pentru aburi, astfel incat aceasta sa fie inchisa. Selecteaza programul desert, presiunea High si timpul de gatire 25 minute. Inainte de a trece la procesul de coacere acesta va afisa HEAT, este perioada de incalzire, apoi trece la coacere. Vei sti ca a terminat incalzirea caci se va auzi un semnal sonor. Acelasi semnal sonor se aude si in momentul in care aparatul termina de copt si trece automat pe programul KEEP WARM.
  • Elibereaza supapa de aburi, lasa-l 2 minute, apoi deschide Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Scoate cheesecake-ul si lasa-l sa se raceasca in forma, la temperatura camerei, apoi in frigider 4 ore.
  • Dupa cele 4 ore petrecute in frigider, decoreaza-l cu putina ciocolata topita si frisca.
Cand tai acest cheesecake, foloseste un cutit cu lama subtire, foarte bine ascutita. Sterge dupa fiecare taietura lama cutitului, pentru ca feliile sa ramana frumoase, iar straturile sa poata fi vazute in toata splendoarea lor.