Risotto cu ciuperci, caju și parmezan
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
| • Orez Arborio – 150 - 200 gr. |
| • Ciuperci Champignon – 4 - 5 buc. mai mari |
| • Ciuperci Hribi – 3 buc. |
| • Alune caju – 4 linguri |
| • Unt – 50 gr. |
| • Ulei de măsline – 1 lingura |
| • Cimbru proaspat – 1 crenguta |
| • Vin alb demisec – 50 ml |
| • Ceapa verde – 1/2 legatura |
| • Parmezan ras – 4 linguri (85 - 100 gr.) |
| • Apa sau stock de legume – 1 litru |
| • Chives – 10 - 15 fire tocate (pentru decor) |
| • Sare si piper alb – dupa gust |
Mod de preparare
• spalati orezul in trei ape
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker, impreuna cu untul, uleiul de masline, cimbrul, ceapa verde, apa sau stock-ul de legume si vinul
• puneti capacul si setati modul de gatire ''Low'' si timpul 2 ore
• prajiti alunele caju
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, avand grija sa nu spargeti boabele de orez si asezonati cu sare si piper alb - completati cu putina apa daca orezul da semne ca s-ar putea lipi
• cu 5 minute inainte de incheierea programului, adaugati parmezanul ras si amestecati usor
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului
• puteti mentine calda mancarea folosind functia "Pastrare la cald".
Pofta buna!
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker, impreuna cu untul, uleiul de masline, cimbrul, ceapa verde, apa sau stock-ul de legume si vinul
• puneti capacul si setati modul de gatire ''Low'' si timpul 2 ore
• prajiti alunele caju
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, avand grija sa nu spargeti boabele de orez si asezonati cu sare si piper alb - completati cu putina apa daca orezul da semne ca s-ar putea lipi
• cu 5 minute inainte de incheierea programului, adaugati parmezanul ras si amestecati usor
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului
• puteti mentine calda mancarea folosind functia "Pastrare la cald".
Pofta buna!
