Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Risotto cu ciuperci, caju și parmezan

Risotto cu ciuperci, caju și parmezan
Risotto cu ciuperci, caju și parmezan

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Orez Arborio – 150 - 200 gr.
• Ciuperci Champignon – 4 - 5 buc. mai mari
• Ciuperci Hribi – 3 buc.
• Alune caju – 4 linguri
• Unt – 50 gr.
• Ulei de măsline – 1 lingura
• Cimbru proaspat – 1 crenguta
• Vin alb demisec – 50 ml
• Ceapa verde – 1/2 legatura
• Parmezan ras – 4 linguri (85 - 100 gr.)
• Apa sau stock de legume – 1 litru
• Chives – 10 - 15 fire tocate (pentru decor)
• Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• spalati orezul in trei ape
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker, impreuna cu untul, uleiul de masline, cimbrul, ceapa verde, apa sau stock-ul de legume si vinul
• puneti capacul si setati modul de gatire ''Low'' si timpul 2 ore
• prajiti alunele caju
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, avand grija sa nu spargeti boabele de orez si asezonati cu sare si piper alb - completati cu putina apa daca orezul da semne ca s-ar putea lipi
• cu 5 minute inainte de incheierea programului, adaugati parmezanul ras si amestecati usor
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului
• puteti mentine calda mancarea folosind functia "Pastrare la cald".

Pofta buna!