Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta risotto cu ciuperci, caju si parmezan

Reteta risotto cu ciuperci, caju si parmezan
Reteta risotto cu ciuperci, caju si parmezan

Porții

3

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Orez Arborio – 150 - 200 gr.
• Ciuperci Champignon – 4 - 5 buc. mai mari
• Ciuperci Hribi – 3 buc.
• Alune caju – 4 linguri
• Unt – 50 gr.
• Ulei de măsline – 1 lingura
• Cimbru proaspat – 1 crenguta
• Vin alb demisec – 50 ml
• Ceapa verde – 1/2 legatura
• Parmezan ras – 4 linguri (85 - 100 gr.)
• Apa sau stock de legume – 1 litru
• Chives – 10 - 15 fire tocate (pentru decor)
• Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• spalati orezul in trei ape
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu untul, uleiul de masline, cimbrul, ceapa verde, apa sau stock-ul de legume si vinul
• puneti capacul si setati modul de gatire ''Low'' si timpul 2 ore
• prajiti alunele caju
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, avand grija sa nu spargeti boabele de orez si asezonati cu sare si piper alb - completati cu putina apa daca orezul da semne ca s-ar putea lipi
• cu 5 minute inainte de incheierea programului, adaugati parmezanul ras si amestecati usor
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului
• puteti mentine calda mancarea folosind functia "Pastrare la cald".

Pofta buna!