Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Friptură de miel gătită lent by Teo's Kitchen

Friptură de miel gătită lent by Teos Kitchen
Friptură de miel gătită lent by Teos Kitchen Friptură de miel gătită lent by Teos Kitchen Friptură de miel gătită lent by Teos Kitchen

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1kg pulpă de miel
• 50ml ulei de măsline
• 3 linguri mix de condimente pentru miel
• 6-8 căței usturoi
• 3 cepe albe mari
• 500ml supă de legume
• 100ml vin alb (opțional)
• crenguțe de cimbru
• crenguțe de mentă

Mod de preparare

Pasul 1: Mai întâi pregătim ingredientele, porționăm carnea de miel în bucăți de mărime potrivită, care să încapă perfect în vasul crockpot-ului.

Pasul 2:  Curățăm ceapă și o tăiem felii, curățăm usturoiul și îl trecem prin presă.

Pasul 3: Într-un bol amestecăm uleiul de măsline, condimentele, usturoiul.

Pasul 4: Masăm foarte bine carnea cu acest amestec. Ideal ar fi să o lăsăm la marinat 5-6 ore sau peste noapte, dacă avem această posibilitate.

Pasul 5: Apoi prăjim carnea (cu tot cu amestecul de ulei) în tigaie, pentru a o sigilă/rumeni pe toate părțile.

Pasul 6: În vasul crockpot-ului punem ceapă felii, astfel încât să acopere fundul vasului. Turnam supă de legume, punem deasupra bucățile de carne și crenguțele de cimbru și mentă.

Pasul 7: Setam aparatul 4-6 ore pe funcția HIGH, în funcție de tipul de carne de miel folosită și de dimensiunea bucăților/pulpelor de miel. 

Pasul 8: Friptură de miel gătită lent la slow-cooker este gata și promit că e o apritie pe masă de Paște, cu efort minim în bucătărie!