Reteta Prajitura de post cu afine si lamaie
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 300 ml lapte de migdale |
| • 2 linguri zeama de lamaie |
| • coaja de la 2 lamai bio netratate |
| • 150 ml ulei floarea soarelui |
| • 275 g faina |
| • 220 g zahar |
| • 1 plic zahar vanilat |
| • 1 lingurita praf de copt |
| • ½ lingurita bicarbonat |
| • 1 lingurita esenta de lamaie |
| • 100 g afine |
|
Glazura: |
| • 100 g zahar pudra |
| • 2-3 linguri zeama de lamaie |
| • plus afine pentru decor |
Mod de preparare
- Amesteca intr-un bol faina cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.
- Separat amesteca laptele de midale cu uleiul, zeama de lamaie si esenta de lamaie.
- Toarna amestecul lichid peste cel uscat si amesteca bine cu un tel.
- Pune compozitia in vasul slow cooker-ului Crock-Pot de 4.7 l Digital tapetat in prealabil cu hartie de copt.
- Niveleaza usor si pune deasupra afinele.
- Pune capacul si seteaza modul High pentru 2 ore.
- Daca in timpul coacerii se formeaza condens pe capac, ridica rapid si sterge vaporii cu un servetel, sa nu curga pe prajitura.
- Cand programul s-a terminat scoate prajitura si las-o sa se raceasca pe un gratar.
- Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, apoi decoreaza prajitura si pune afine proaspete deasupra.
