Reteta tajine de miel
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Pulpa de berbecut marinata – 500 gr. |
| • Pastrama afumata de oaie – 300 gr. |
| • Morcovi – 2 buc. mari |
| • Stafide – 100 gr. |
| • Prune uscate – 200 gr. |
| • Coriandru boabe – 1 lingura |
| • Anason stelat – 2 buc. |
| • Cuisoare – 8 buc. |
| • Curcuma (turmeric) – 2 lingurite |
| • Chimion – 1 varf de cutit |
| • Scortisoara – 1 lingurita |
| • Ghimbir proaspat ras – 1/2 lingurita |
| • Boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare |
| • Usturoi – 4 - 5 catei |
| • Ceapa rosie si verde – 2 buc. din fiecare |
| • Suc de portocale – 100 ml |
| • Rosii uscate tocate – 7 - 8 buc. |
| • Bulion calitativ – 2 linguri |
| • Miere – 1 lingura |
| • Amidon de porumb – 1 lingura (rasa) |
| • Ulei de masline – 2 linguri |
| • Cardamon macinat – 1/2 lingurita |
| • Sare si piper – dupa gust |
|
Pentru cous cous: |
| • Cous cous calitativ – 300 gr. |
| • Unt – 25 gr. |
| • Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din nou daca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper pentru a-l servi ca garnitura.
Pofta buna!
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din nou daca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper pentru a-l servi ca garnitura.
Pofta buna!
