Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tajine de miel

Reteta tajine de miel
Reteta tajine de miel

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Pulpa de berbecut marinata – 500 gr.
• Pastrama afumata de oaie – 300 gr.
• Morcovi – 2 buc. mari
• Stafide – 100 gr.
• Prune uscate – 200 gr.
• Coriandru boabe – 1 lingura
• Anason stelat – 2 buc.
• Cuisoare – 8 buc.
• Curcuma (turmeric) – 2 lingurite
• Chimion – 1 varf de cutit
• Scortisoara – 1 lingurita
• Ghimbir proaspat ras – 1/2 lingurita
• Boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare
• Usturoi – 4 - 5 catei
• Ceapa rosie si verde – 2 buc. din fiecare
• Suc de portocale – 100 ml
• Rosii uscate tocate – 7 - 8 buc.
• Bulion calitativ – 2 linguri
• Miere – 1 lingura
• Amidon de porumb – 1 lingura (rasa)
• Ulei de masline – 2 linguri
• Cardamon macinat – 1/2 lingurita
• Sare si piper – dupa gust

Pentru cous cous:
• Cous cous calitativ – 300 gr.
• Unt – 25 gr.
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din nou daca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper pentru a-l servi ca garnitura.

Pofta buna!