Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta sarmale in foi de varza

Reteta sarmale in foi de varza
Reteta sarmale in foi de varza

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

7h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Varza murata – 1 buc. mare
• Pulpa de porc tocata – 1 kg
• Orez – 100 gr.
• Ceapa – 2 buc.
• Costita afumata – 200 gr.
• Suc de rosii – 300 ml
• Marar uscat – 1 lingurita
• Boia dulce – 1 lingurita
• Sare, piper – dupa gust
• Cimbru proaspat – 3 - 4 crengute
• Foi de dafin – 3 buc.

Mod de preparare

• desfaceti varza murata si pregatiti foile, taiati-le in doua daca sunt prea mari
• restul de varza tocati-o marunt
• daca varza este prea sarata, lasati-o la desarat peste noapte in apa fierbinte sau o puteti opari cu apa clocotita de cateva ori si apoi o lasati la scurs
• pregatiti carnea: amestecati intr-un bol incapator carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, orezul spalat in mai multe ape, sare si piper dupa gust, mararul uscat si boia dulce
• rulati sarmalele
• in vasul de la slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital puneti un strat de varza murata, putina costita taiata cubulete, foi de dafin si crengute de cimbru si asezati sarmalele
• presarati costita afumata peste fiecare rand de sarmale
• la final puneti iar un strat de varza murata si adaugati sucul de rosii si aproximativ 1 litru de apa (lichidul din vas trebuie sa fie aproximativ ¾ din cantitatea vasului)
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 7 ore.

Pofta buna!