Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă de pâine artizanală by Daniel Breda

Rețetă de pâine artizanală by Daniel Breda
Rețetă de pâine artizanală by Daniel Breda Rețetă de pâine artizanală by Daniel Breda

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500g făină
• 350 ml apă
• 5g drojdie uscată
• 1,5 linguriță sare

Descriere

Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspătă. Încearcă rețeta propusă de Daniel Breda!

Mod de preparare

1. Într-un vas amestecăm făina cu drojdia și sarea, iar la final se adaugă apa și se amestecă (frământă) foarte bine pentru 5-10 minute.

2. Aluatul se lasă la dospit 2-3 ore, în funcție de temperatura din bucătărie.

3. După ce aluatul a dospit, se scoate din vas și se face formă de pâine, cu grijă, pentru a nu scoate aerul din aluat.

4. Se pune pâinea într-un baneton tapetat cu făină (sau un vas) și se lasă la dospit încă 45 minute.

5. Înainte de coacere, se crestează pâinea longitudinal, cu ajutorul unei lame sau un cuțit foarte ascuțit.

6. Se preîncălzește cuptorul la 220°C cu vasul Crockpot în interior pentru 30 minute, după băgăm pâinea în oala și o coacem 20 minute cu capacul pus și încă 20 minte fără capac (se pune vasul cât mai sus pentru a nu se arde pe fund și se pune puțină făină de mălai sub pâine).