Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta paine cu oregano, rozmarin si cimbru

Reteta paine cu oregano, rozmarin si cimbru
Reteta paine cu oregano, rozmarin si cimbru

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Faina de paine sau cozonac – 600 gr. + 100 gr. pentru framantat
• Apa calduta – 350 ml
• Drojdie proaspata – 40 gr.
• Rozmarin macinat – 2 lingurite
• Cimbru – 1 lingurita
• Oregano – 2 lingurite
• Ou – 1 buc.
• Fulgi de ovaz – 2 linguri
• Sare – 1 lingurita
• Zahar – 1 lingurita
• Ulei de masline – 3 linguri

Mod de preparare

• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 minute pana veti vedea ca vor incepe sa scoata mici bule
• amestecati faina cu oregano, rozmarin si cimbru
• dizolvati drojdia cu apa, sarea si zaharul peste faina, oregano, rozmarin si cimbru si amestecati usor
• adaugati si uleiul de masline
• amestecati pana obtineti un aluat dens
• framantati cca 10 minute, completand cu extra faina ca sa nu vi se lipeasca de degete
• umeziti usor vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati hartie de copt, astfel incat sa fie dispusa foarte bine in vas si puneti aluatul inauntru (nu este nevoie sa il lasati la dospit)
• separati galbenusul de albus si ungeti painea cu galbenus
• peste aceasta adaugati fulgii de ovaz
• inveliti capacul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital intr-un prosop de bumbac, setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• dupa cca 1 ora si jumatate, intoarceti painea in vasul Crock-Pot, pentru a se rumeni si pe cealalta parte
• dupa cca 30 de minute scoateti painea si lasati-o pe un tocator de lemn, acoperita cu un prosop, pentru cca 2 ore
• taiati-o si veti observa ca aveti o paine foarte aromata, satioasa, cu un miez consistent, nu atat de pufos ca in cuptor, dar cu o crusta crocanta similara cu painile pe care le intalnim in restaurantele bavareze.

Pofta buna!