Tochitură moldovenească
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
5h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Pipote de pui – 500 gr. |
| • Inimi de pui – 500 gr. |
| • Carnati – 200 gr. |
| • Pulpa de porc – 500 gr. |
| • Unt – 25 gr. |
| • Ulei – 1 lingurita |
| • Apa 100 ml |
| • Usturoi – 1 capatana |
| • Bulion calitativ sau suc de rosii calitativ (preferabil facut in casa) – 2 - 3 linguri bulion sau 200 ml suc de rosii |
| • Zahar sau miere – dupa gust |
| • Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• se curata bine pipotele si inimile si se taie in jumatati
• se taie carnea de porc cubulete
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''High" si adaugati in acesta toate ingredientele, cu exceptia zaharului si a mierii
• caliti carnea de porc, pipotele si inimile cu sare si piper
• usturoiul il taiati intai pe jumatate, pe lungime, ii scoateti inima (acea vena verde), il tocati marunt si il adaugati peste carne
• lasati la gatit pentru cca 6 ore (sau mai mult, in cazul in care carnea este taiata mare), iar cand carnea s-a inmuiat, adaugati zaharul sau mierea dupa gust
• taiati carnaciorii bucatele
• separat intr-o tigaie, prajiti carnaciorii
• adaugati-i apoi peste mancare si mai lasati sa fiarba intre 3 - 5 minute, pentru a prinde gustul
• se serveste cu mamaliguta si ou prajit.
Pofta buna!
• se taie carnea de porc cubulete
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''High" si adaugati in acesta toate ingredientele, cu exceptia zaharului si a mierii
• caliti carnea de porc, pipotele si inimile cu sare si piper
• usturoiul il taiati intai pe jumatate, pe lungime, ii scoateti inima (acea vena verde), il tocati marunt si il adaugati peste carne
• lasati la gatit pentru cca 6 ore (sau mai mult, in cazul in care carnea este taiata mare), iar cand carnea s-a inmuiat, adaugati zaharul sau mierea dupa gust
• taiati carnaciorii bucatele
• separat intr-o tigaie, prajiti carnaciorii
• adaugati-i apoi peste mancare si mai lasati sa fiarba intre 3 - 5 minute, pentru a prinde gustul
• se serveste cu mamaliguta si ou prajit.
Pofta buna!
