Reteta tocanita cu piept de curcan
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Piept de curcan – cca 700 gr. |
| • Rosii cherry – 250 gr. |
| • Masline kalamata – 250 gr. |
| • Cartofi noi – 6 - 7 buc. |
| • Usturoi – 4 catei |
| • Ardei gras tricolor – 3 buc. |
| • Morcovi – 3 buc. |
| • Ceapa verde – 1 legatura |
| • Vin roze – 50 ml |
| • Apa / supa de legume – 100 ml |
| • Ulei de masline calitativ – 3 linguri |
| • Boia afumata – 1 lingurita |
| • Cimbru proaspat – 2 crengute |
| • Bulion calitativ – 4 linguri |
| • Amidon de porumb – 2 linguri |
| • Miere – ½ lingurita |
| • Chives – 9 - 10 bete |
| • Patrunjel proaspat – 1 legatura |
| • Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• curatati pieptul de curcan si taiati-l cuburi potrivite
• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le cu sare, piper si boia afumata
• tocati marunt usturoiul si ceapa verde
• spalati bine cartofii noi si taiati-i cubulete mici
• spalati si curatati morcovii si taiati-i cuburi putin mai mari decat cartofii
• ardeii ii veti toca cuburi mai mari decat morcovii
• taiati rosiile cherry pe jumatate sau pe sfert
• incingeti pe plita vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté
• adaugati 2 linguri de ulei de masline in acesta si sotati pieptul de curcan impreuna cu usturoiul, maslinele si ceapa verde
• stingeti cu vinul si lasati-l putin sa se reduca
• adaugati cartofii, morcovii si ardeii in vas
• peste acestia adaugati firicele de cimbru
• amestecati bulionul cu mierea, amidonul si apa/supa de legume si puneti-le peste legume si carne in vas
• asezonati cu sare si piper
• puneti vasul detasabil in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore
• cu 15 minute inainte de incheierea programului, reasezonati daca este cazul
• serviti cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le cu sare, piper si boia afumata
• tocati marunt usturoiul si ceapa verde
• spalati bine cartofii noi si taiati-i cubulete mici
• spalati si curatati morcovii si taiati-i cuburi putin mai mari decat cartofii
• ardeii ii veti toca cuburi mai mari decat morcovii
• taiati rosiile cherry pe jumatate sau pe sfert
• incingeti pe plita vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté
• adaugati 2 linguri de ulei de masline in acesta si sotati pieptul de curcan impreuna cu usturoiul, maslinele si ceapa verde
• stingeti cu vinul si lasati-l putin sa se reduca
• adaugati cartofii, morcovii si ardeii in vas
• peste acestia adaugati firicele de cimbru
• amestecati bulionul cu mierea, amidonul si apa/supa de legume si puneti-le peste legume si carne in vas
• asezonati cu sare si piper
• puneti vasul detasabil in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore
• cu 15 minute inainte de incheierea programului, reasezonati daca este cazul
• serviti cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
