Reteta pipote de rata, made by Adrian Hadean
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
7h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
| • Pipote de rata – 600 - 700 gr. |
| • Usturoi – 1 capatana |
| • Mazare proaspata – 300 gr. |
| • Ceapa – 1 buc. |
| • Morcovi – 2 buc. mari |
| • Patrunjel – cateva fire |
| • Sare, piper, chimen, chimion – dupa gust |
| • Coaja de lamaie |
| • Scortisoara – 1 baton |
| • Ardei iute – cateva rondele |
| • Patrunjel proaspat – cateva fire |
Mod de preparare
• folositi pipote de rata tamponate bine cu un servet din hartie; puneti-le in vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si adaugati pe langa ele o caciulie de usturoi tanar taiata in trei felii, transversal, 300 gr. de mazare proaspata, o ceapa, doi morcovi mari, cateva fire de patrunjel
• adaugati toate acestea peste pipote, condimentati cu sare, piper, chimen si chimion, putina coaja de lamaie si o bucatica de scortisoara; apoi amestecati bine si turnati apa fierbinte peste ele doar cat sa acopere pipotele
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 7 ore
• puneti pipotele si legumele intr-o tigaie, indepartati resturile tecilor de usturoi, zdrobiti usor mazarea, usturoiul, morcovul si ceapa si turnati o cana de pulpa de rosii peste toate; puneti apoi pe foc iute si lasati sa dea un clocot scurt; potriviti gustul cu sare de mare si piper abia zdrobit si mai adaugati niste patrunjel proaspat si cateva rondele de ardei iute
• daca vreti sa aveti in mancare si mazare mai putin gatita, puneti in vasul Crock-Pot o cana de mazare cu o ora inainte de a opri gatirea.
Pofta buna!
• adaugati toate acestea peste pipote, condimentati cu sare, piper, chimen si chimion, putina coaja de lamaie si o bucatica de scortisoara; apoi amestecati bine si turnati apa fierbinte peste ele doar cat sa acopere pipotele
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 7 ore
• puneti pipotele si legumele intr-o tigaie, indepartati resturile tecilor de usturoi, zdrobiti usor mazarea, usturoiul, morcovul si ceapa si turnati o cana de pulpa de rosii peste toate; puneti apoi pe foc iute si lasati sa dea un clocot scurt; potriviti gustul cu sare de mare si piper abia zdrobit si mai adaugati niste patrunjel proaspat si cateva rondele de ardei iute
• daca vreti sa aveti in mancare si mazare mai putin gatita, puneti in vasul Crock-Pot o cana de mazare cu o ora inainte de a opri gatirea.
Pofta buna!
