Reteta Crema de zahar ars by Dulciuri fel de fel


Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 ml lapte |
• 4 oua |
• 4 linguri zahar |
• esenta de vanilie si portocale dupa gust |
• 200 g zahar pentru caramel |
Mod de preparare
- Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema.
- Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.
- Se topeste zaharul pentru caramel.
- Se tine pe foc mic pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului.
- Caramelul obtinut se toarna in vasele termorezistente.
- Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se toarna un pahar cu apa si se asaza gratarul din inox.
- Punem formele cu compozitia pentru crema de zahar ars.
- Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa.
- Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi semnalul sonor, dupa care aparatul intra pe modul KEEP WARM.
- Se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule, apoi se deschide capacul cu grija.
- Folositi o manusa de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
- Se scot formele din vasul aparatului si se asaza pe un gratar, sa se raceasca.
- Abia dupa ce s-au racit se pun la frigider, de preferat pana a doua zi.
- In tot acest timp se va topi caramelul de pe fundul vasului, in plus crema de zahar ars este grozav de buna daca este foarte rece, abia scoasa din frigider.