Plăcintă de mere
 
        Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| • Caramele – 500 gr. | 
| • Unt de arahide – 2 linguri | 
| • Banane – 4 buc. mai mari si coapte | 
| • Amidon de porumb – 2 lingurite | 
| • Biscuiti de ovaz – 350 gr. | 
| • Scortisoara – 2 lingurite | 
| • Coaja de lamaie – 1/2 lingurita | 
| • Mere de placinta – 6 buc. | 
| • Foi de placinta – 1 pachet | 
| • Unt – 50 gr. | 
| • Faina – cca 30 gr. (de intins pe blatul de lucru) | 
| • Frisca la tub – dupa aspect | 
| • Fructe proaspete (de exemplu capsuni) – 100 gr. | 
Mod de preparare
            • introduceti caramelele in slow cooker
• mixati bananele si adaugati-le peste caramele, impreuna cu untul de arahide si scortisoara si setati pe modul de gatire ''High''
• amestecati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita lipirea compozitiei de baza vasului de ceramica. Dupa cca 2 ore ar trebui ca acestea sa fie topite, iar compozitia sa fie uniforma
• zdrobiti biscuitii in blender si adaugati-i in compozitie impreuna cu merele tocate cuburi in prealabil
• dupa 2 ore si 30 minute, scoateti vasul si lasati compozitia la racit
• intindeti putina faina pe blatul de lucru si desfaceti foile de placinta (le lasati teanc, una peste alta)
• luati o forma de garnitura si presati pe teancul de foi de placinta, astfel incat sa le taiati in forma dorita
• topiti untul si cu o pensula de silicon ungeti fiecare foaie taiata si prajiti-o intr-o tigaie de teflon, pana se intareste ca un chips
• faceti un teanc de 5 foi, peste care puneti forma de garnitura (sau de biscuiti), urmata de 2 linguri de compozitie
• adaugati alte 5 foi de placinta si alte 2 linguri de compozitie
• repetati procesul pana atingeti inaltimea formei de gatit
• peste ultimul strat de 5 foi de placinta, adaugati frisca si fructe proaspete.
 
Pofta buna!
            
            
        • mixati bananele si adaugati-le peste caramele, impreuna cu untul de arahide si scortisoara si setati pe modul de gatire ''High''
• amestecati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita lipirea compozitiei de baza vasului de ceramica. Dupa cca 2 ore ar trebui ca acestea sa fie topite, iar compozitia sa fie uniforma
• zdrobiti biscuitii in blender si adaugati-i in compozitie impreuna cu merele tocate cuburi in prealabil
• dupa 2 ore si 30 minute, scoateti vasul si lasati compozitia la racit
• intindeti putina faina pe blatul de lucru si desfaceti foile de placinta (le lasati teanc, una peste alta)
• luati o forma de garnitura si presati pe teancul de foi de placinta, astfel incat sa le taiati in forma dorita
• topiti untul si cu o pensula de silicon ungeti fiecare foaie taiata si prajiti-o intr-o tigaie de teflon, pana se intareste ca un chips
• faceti un teanc de 5 foi, peste care puneti forma de garnitura (sau de biscuiti), urmata de 2 linguri de compozitie
• adaugati alte 5 foi de placinta si alte 2 linguri de compozitie
• repetati procesul pana atingeti inaltimea formei de gatit
• peste ultimul strat de 5 foi de placinta, adaugati frisca si fructe proaspete.
Pofta buna!
 
            
 
                 
             
             
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
            
			 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    