Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta stufat de miel cu menta

Reteta stufat de miel cu menta
Reteta stufat de miel cu menta

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru marinada:
• Antricot de miel – 1 kg
• Menta proaspata – 8 frunze
• Coriandru boabe – 1 lingura
• Zeama de lamaie – 3 - 4 linguri
• Sare, piper alb – dupa gust
• Vin rosu demisec – 25 ml
• Usturoi – 2 catei

Pentru gatit:
• Ceapa verde – 1 legatura
• Usturoi verde – 1 legatura
• Usturoi – 3 catei
• Unt cu ierburi / unt normal – 50 gr.
• Vin rosu demisec – 50 ml
• Apa – 100 ml
• Ulei de masline – 1 lingurita
• Turmeric (curcuma) – 1 lingurita
• Zeama de lamaie – 2 linguri
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• fasonati antricotul de miel si taiati-l fasii
• puneti toate bucatile intr-un castron incapator
• asezonati mielul cu sare si piper
• zdrobiti boabele de coriandru intr-un mojar
• tocati menta si usturoiul marunt
• adaugati toate ingredientele peste miel si amestecati bine
• puneti folie de plastic pe deasupra si lasati-l la marinat 48 de ore
• tocati ceapa verde, usturoiul verde si usturoiul simplu
• scoateti mielul din frigider si adaugati-l in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• peste acesta puneti ceapa verde, usturoiul verde si cel simplu, urmat de untul cu ierburi, turmeric, zeama de lamaie, putina sare si piper, ulei de masline, apa si vin
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore
• asezonati cu sare si piper cu 15 minute inainte de a se termina programul de gatit.

Pofta buna!