Stufat de miel cu mentă
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
|
Pentru marinada: |
| • Antricot de miel – 1 kg |
| • Menta proaspata – 8 frunze |
| • Coriandru boabe – 1 lingura |
| • Zeama de lamaie – 3 - 4 linguri |
| • Sare, piper alb – dupa gust |
| • Vin rosu demisec – 25 ml |
| • Usturoi – 2 catei |
|
Pentru gatit: |
| • Ceapa verde – 1 legatura |
| • Usturoi verde – 1 legatura |
| • Usturoi – 3 catei |
| • Unt cu ierburi / unt normal – 50 gr. |
| • Vin rosu demisec – 50 ml |
| • Apa – 100 ml |
| • Ulei de masline – 1 lingurita |
| • Turmeric (curcuma) – 1 lingurita |
| • Zeama de lamaie – 2 linguri |
| • Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• fasonati antricotul de miel si taiati-l fasii
• puneti toate bucatile intr-un castron incapator
• asezonati mielul cu sare si piper
• zdrobiti boabele de coriandru intr-un mojar
• tocati menta si usturoiul marunt
• adaugati toate ingredientele peste miel si amestecati bine
• puneti folie de plastic pe deasupra si lasati-l la marinat 48 de ore
• tocati ceapa verde, usturoiul verde si usturoiul simplu
• scoateti mielul din frigider si adaugati-l in slow cooker
• peste acesta puneti ceapa verde, usturoiul verde si cel simplu, urmat de untul cu ierburi, turmeric, zeama de lamaie, putina sare si piper, ulei de masline, apa si vin
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore
• asezonati cu sare si piper cu 15 minute inainte de a se termina programul de gatit.
Pofta buna!
• puneti toate bucatile intr-un castron incapator
• asezonati mielul cu sare si piper
• zdrobiti boabele de coriandru intr-un mojar
• tocati menta si usturoiul marunt
• adaugati toate ingredientele peste miel si amestecati bine
• puneti folie de plastic pe deasupra si lasati-l la marinat 48 de ore
• tocati ceapa verde, usturoiul verde si usturoiul simplu
• scoateti mielul din frigider si adaugati-l in slow cooker
• peste acesta puneti ceapa verde, usturoiul verde si cel simplu, urmat de untul cu ierburi, turmeric, zeama de lamaie, putina sare si piper, ulei de masline, apa si vin
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''High'' si timpul de 3 ore
• asezonati cu sare si piper cu 15 minute inainte de a se termina programul de gatit.
Pofta buna!
