Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă de porc cu prune uscate, miez de nucă și ghimbir

Rețetă ruladă de porc cu prune uscate, miez de nucă și ghimbir

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

4h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de porc fără os, cu șorici – 1,5 kg
• Prune afumate – 150 g
• Miez de nucă – 250 g
• Ghimbir ras/tocat – ½ linguriță
• Cimbru uscat – 1 linguriță
• Ienibahar – ½ linguriță
• Chives – 10 fire
• Cartofi dulci – 6-7 buc
• Ulei de măsline – 60 ml
• Vin alb demisec – 50 ml
• Boia iute – 1 linguriță
• Sare, piper – după gust

Mod de preparare

  • Crestează pieptul de porc pe partea cu șoriciul;
  • Stropește carnea cu cca 30 ml ulei de măsline și condimentează carnea la interior cu sare și piper;
  • Pune prunele, miezul de nuca, ghimbirul, cimbru, ienibahar și chives într-un atașament de blender cu tocător și blendează cca 7-8 sec;
  • Umple pieptul de porc cu umplutură;
  • Rulează strâns și leagă din loc în loc cu sfoară culinară;
  • Încinge o tigaie pe plită și adaugă uleiul;
  • Pune ruladă în tigaie și dă-i culoare pe fiecare parte;
  • Stinge cu vinul și lasă-l să se reducă;
  • Pune apoi rulada în Crock Pot 4.7L Digital, setează modul de gătire “high” și timpul de 4 ore și 30 min;
  • Curăță cartofii dulci de coajă și taie-i wedges;
  • Stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i cu sare, piper și boia iute;
  • Pune-i într-o tavă de cuptor cu hârtie de copt;
  • Pune tavă în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade;
  • Lasă-i cca 20 de min, până intră furculiță ușor în ei;
  • Servește rulada împreună cu cartofii.
Review-uri (0) pentru Rețetă ruladă de porc cu prune uscate, miez de nucă și ...

Fii primul care lasa un comentariu!