Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta rulada de porc cu prune uscate, miez de nuca si ghimbir

Reteta rulada de porc cu prune uscate, miez de nuca si ghimbir

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

4h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de porc fara os, cu sorici – 1,5 kg
• Prune afumate – 150 g
• Miez de nuca – 250 g
• Ghimbir ras/tocat – ½ lingurita
• Cimbru uscat – 1 lingurita
• Ienibahar – ½ lingurita
• Chives – 10 fire
• Cartofi dulci – 6-7 buc
• Ulei de masline – 60 ml
• Vin alb demisec – 50 ml
• Boia iute – 1 lingurita
• Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Cresteaza pieptul de porc pe partea cu soriciul;
  • Stropeste carnea cu cca 30 ml ulei de masline si condimenteaza carnea la interior cu sare si piper;
  • Pune prunele, miezul de nuca, ghimbirul, cimbru, ienibahar si chives intr-un atasament de blender cu tocator si blendeaza cca 7-8 sec;
  • Umple pieptul de porc cu umplutura;
  • Ruleaza strans si leaga din loc in loc cu sfoara culinara;
  • Incinge o tigaie pe plita si adauga uleiul;
  • Pune rulada in tigaie si da-i culoare pe fiecare parte;
  • Stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca;
  • Pune apoi rulada in Crock Pot 4.7L Digital, seteaza modul de gatire “high” si timpul de 4 ore si 30 min;
  • Curata cartofii dulci de coaja si taie-i wedges;
  • Stropeste-i cu ulei de masline si condimenteaza-i cu sare, piper si boia iute;
  • Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt;
  • Pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
  • Lasa-i cca 20 de min, pana intra furculita usor in ei;
  • Serveste rulada impreuna cu cartofii;
Review-uri (0) pentru Reteta rulada de porc cu prune uscate, miez de nuca si ...

Fii primul care lasa un comentariu!