Reteta rulada de porc cu prune uscate, miez de nuca si ghimbir
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
4h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de porc fara os, cu sorici – 1,5 kg |
• Prune afumate – 150 g |
• Miez de nuca – 250 g |
• Ghimbir ras/tocat – ½ lingurita |
• Cimbru uscat – 1 lingurita |
• Ienibahar – ½ lingurita |
• Chives – 10 fire |
• Cartofi dulci – 6-7 buc |
• Ulei de masline – 60 ml |
• Vin alb demisec – 50 ml |
• Boia iute – 1 lingurita |
• Sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
- Cresteaza pieptul de porc pe partea cu soriciul;
- Stropeste carnea cu cca 30 ml ulei de masline si condimenteaza carnea la interior cu sare si piper;
- Pune prunele, miezul de nuca, ghimbirul, cimbru, ienibahar si chives intr-un atasament de blender cu tocator si blendeaza cca 7-8 sec;
- Umple pieptul de porc cu umplutura;
- Ruleaza strans si leaga din loc in loc cu sfoara culinara;
- Incinge o tigaie pe plita si adauga uleiul;
- Pune rulada in tigaie si da-i culoare pe fiecare parte;
- Stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca;
- Pune apoi rulada in Crock Pot 4.7L Digital, seteaza modul de gatire “high” si timpul de 4 ore si 30 min;
- Curata cartofii dulci de coaja si taie-i wedges;
- Stropeste-i cu ulei de masline si condimenteaza-i cu sare, piper si boia iute;
- Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt;
- Pune tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
- Lasa-i cca 20 de min, pana intra furculita usor in ei;
- Serveste rulada impreuna cu cartofii;
Preparat cu
-270lei
Crockpot
Slow Cooker 4.7L Digital Crockpot
Consum redus de energie
Funcție "Păstrare la cald" automată
Ideal pentru 5 persoane
2 setări: Low și High
Timer reglabil până la 20h
• in stoc
PRP: 549,99lei
279,99lei
-270lei
Fii primul care lasa un comentariu!