Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Piept de curcan cu sos de legume

Reteta Piept de curcan cu sos de legume

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 piept de curcan de 800g -1 kg
• 100 g unt moale
• 2 catei de usturoi
• coaja de la 1 lamaie bio
• 1 lingurita rozmarin proaspat
• 1 lingurita cimbru proaspat
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita boia dulce

Pentru sos:
• 1 ceapa mare
• 1 capatana de usturoi
• 1 morcov
• 100 ml vin alb
• 3 crengute de cimbru proaspat
• 1 lamaie bio
• 2 lingurite de amidon
• cateva fire de chivas
• patrunjel verde

Descriere

Va prezentam o reteta super simpla si absolut delicioasa de friptura de curcan cu sos de legume, excelenta pe masa de sarbatori sau pentru o ocazie speciala in familie. Carnea iese super frageda si aromata, efectiv se topeste in gura!

Mod de preparare

  • Amesteca untul moale cu cei doi catei de usturoi maruntiti, cu coaja rasa de lamaie, verdeturile tocate marunt, boia dulce si sare si piper dupa gust.
  • Unge pieptul de curcan cu untul aromat pe ambele parti.
  • In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 5.7 l Digital pune ceapa taiata in patru, lamaia folosita la ras taiata in patru, morcovul taiat bucati mai mari si usturoiul cu coaja cu tot.
  • Adauga vinul alb, crengutele de cimbru si sare si piper.
  • Pune pieptul de curcan deasupra si pune capacul.
  • Seteaza modul High pentru 4 ore.
  • La final, scoate pieptul de curcan intr-o tava si pune-l la cuptor pe functia grill pentru 5 minute, apoi lasa-l la odihnit pana pregatesti sosul.
  • Rastoarna sosul si legumele din vas intr-o sita, preseaza putin cateii de usturoi si feliile de lamaie sa le scoti din coaja si paseaza sosul cu un blender vertical.
  • Pune apoi sosul intr-o craticioara pe foc si fierbe-l pana se reduce putin, apoi amesteca amidonul cu putina apa rece si pune-l peste sos.
  • Amesteca pana se ingroasa putin si pune deasupra fire de chivas tocate marunt.
  • Taie pieptul de curcan in felii si serveste-l cu sos deasupra si patrunjel verde.