Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Friptura de porc in bere by Bucatar Maniac

Reteta Friptura de porc in bere by Bucatar Maniac

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1,5 kg fleică de porc cu șoric
• 3-4 cartofi
• 2 morcovi
• 1/2 țelină
• 4-5 căței de usturoi
• 2 lingurițe muștar
• 2 lingurițe sos de chilli
• 2 linguri sos de prune
• cimbru, rozmarin
• sare, piper
• 1 pahar de bere

Mod de preparare

  •  Carnea trebuie să fie proaspătă sau decongelată. Crestăm șoricul pe verticală și orizontală, aproximativ un cm în adâncime.
  • Pregătim o marinadă din muștar, sosul de chilli, sosul de prune, sare si piper. Ungem bine toată bucata de carne, pe care apoi o punem în Crock-Pot.
  • Adăugăm pe margini morcovul și țelina tăiate bucăți mari și cățeii de usturoi cu tot cu coajă. Deasupra turnăm berea și așezăm crenguțe de rozmarin și cimbru.
  • Setăm slow-cooker-ul la temepratura High (treapta II) pentru 6 ore.
  • După 5 ore, adăugăm și bucăți mari de cartofi. Se vor coace alături de friptură, și în felul acesta vom avea și o garnitura delicioasă.
  • După ce au trecut cele 6 ore, introducem întreg vasul cu friptura, fără capac, în cuptor la 180°C pentru 20 de minute, doar dacă doriți ca șoricul să se rumenească ceva mai tare.
  • Servim carnea alături de garnitura de cartofi și legume! Va fi extraordinar de moale și aromată! Iar pentru cei care nu au mai gătit vreodată cu bere, gustul acesteia nu se va simți deloc la final.