Rasol de vită by chef Adrian Hădean
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
10h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
| • Rasol de vita – 1 buc. |
| • Vin spumant – 300 ml |
| • Vin de Bordeaux – 200 ml |
| • Sos de stridii – 3 linguri |
| • Usturoi – 3 catei |
| • Cepe mici – 3 buc. taiate sferturi |
| • Sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat – dupa gust |
| • Oregano tanar – cateva ramurele |
Mod de preparare
• introduceti rasolul de vita in slow cooker, apoi turnati peste vinul spumant si vinul de Bordeaux
• adaugati sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat, trei linguri de sos de stridii, cateva ramurele de oregano tanar, trei catei de usturoi, trei cepe mici taiate in sferturi
• setati slow cooker pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit pentru 10 ore
• cand s-a incheiat timpul de gatit, lasati oala sa se raceasca si puneti-o in frigider pana a doua zi; grasimea se va ridica la suprafata si se va solidifica; sub ea carnea captiva in jeleul de vin, va fi foarte gustoasa, foarte aromata
• indepartati grasimea si scoateti-o din oala: o parte din carne si o parte din jeleu (se pastreaza bine asa la rece 3 - 4 zile); puneti-le apoi intr-o tigaie, pe foc mic
• se poate consuma cu cartofi fierti, sfecla fiarta in aburi si cu zeama rezultata din topirea jeleului.
Pofta buna!
• adaugati sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat, trei linguri de sos de stridii, cateva ramurele de oregano tanar, trei catei de usturoi, trei cepe mici taiate in sferturi
• setati slow cooker pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit pentru 10 ore
• cand s-a incheiat timpul de gatit, lasati oala sa se raceasca si puneti-o in frigider pana a doua zi; grasimea se va ridica la suprafata si se va solidifica; sub ea carnea captiva in jeleul de vin, va fi foarte gustoasa, foarte aromata
• indepartati grasimea si scoateti-o din oala: o parte din carne si o parte din jeleu (se pastreaza bine asa la rece 3 - 4 zile); puneti-le apoi intr-o tigaie, pe foc mic
• se poate consuma cu cartofi fierti, sfecla fiarta in aburi si cu zeama rezultata din topirea jeleului.
Pofta buna!
