Rasol de berbecuț by Adrian Hădean
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
12h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
| • Rasol de berbecut – 2 buc. |
| • Morcovi – 4 buc. mari |
| • Usturoi – 3 - 4 catei |
| • Stele de anason – 5 - 6 buc. |
| • Hasme – cateva buc. |
| • Sare grunjoasa, piper, seminte de chimen negru |
| • Vin rosu sec – 100 ml (Feteasca neagra) |
| • Supa de oase/ apa – 300 ml |
|
Ingrediente pentru garnitura: |
| • Naut |
| • Usturoi – 2 catei |
| • Ceapa – 1 buc. |
| • Foi de dafin – 2 buc. |
| • Sare |
| • Patrunjel |
| • Ulei de masline |
Mod de preparare
• taiati morcovii in bucati mari si adaugati-i in slow cooker
• spalati si stergeti carnea cu un prosop curat si uscat, apoi asezati-o in slow cooker, peste patul de morcovi
• adaugati cativa catei de usturoi, 5 - 6 stele de anason, cateva hasme, apoi presarati peste carne sare grunjoasa, piper si seminte de chimen negru
• turnati peste carne 100 ml de vin rosu sec (Feteasca neagra) si 300 ml supa de oase (daca nu aveti, folositi apa)
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 12 ore
Pentru prepararea garniturii:
• pastrati nautul in apa, de seara pana dimineata, apoi fierbeti-l in multa apa, cu doi catei de usturoi, o ceapa, doua foi de dafin si sare, pana se inmoaie bobul
• amestecati nautul cu sare de mare, patrunjel si ulei de masline.
Pofta buna!
• spalati si stergeti carnea cu un prosop curat si uscat, apoi asezati-o in slow cooker, peste patul de morcovi
• adaugati cativa catei de usturoi, 5 - 6 stele de anason, cateva hasme, apoi presarati peste carne sare grunjoasa, piper si seminte de chimen negru
• turnati peste carne 100 ml de vin rosu sec (Feteasca neagra) si 300 ml supa de oase (daca nu aveti, folositi apa)
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 12 ore
Pentru prepararea garniturii:
• pastrati nautul in apa, de seara pana dimineata, apoi fierbeti-l in multa apa, cu doi catei de usturoi, o ceapa, doua foi de dafin si sare, pana se inmoaie bobul
• amestecati nautul cu sare de mare, patrunjel si ulei de masline.
Pofta buna!
