Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rasol de berbecuț by Adrian Hădean

Rasol de berbecuț by Adrian Hădean
Rasol de berbecuț by Adrian Hădean

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

12h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Rasol de berbecut – 2 buc.
• Morcovi – 4 buc. mari
• Usturoi – 3 - 4 catei
• Stele de anason – 5 - 6 buc.
• Hasme – cateva buc.
• Sare grunjoasa, piper, seminte de chimen negru
• Vin rosu sec – 100 ml (Feteasca neagra)
• Supa de oase/ apa – 300 ml

Ingrediente pentru garnitura:
• Naut
• Usturoi – 2 catei
• Ceapa – 1 buc.
• Foi de dafin – 2 buc.
• Sare
• Patrunjel
• Ulei de masline

Mod de preparare

• taiati morcovii in bucati mari si adaugati-i in slow cooker
• spalati si stergeti carnea cu un prosop curat si uscat, apoi asezati-o in slow cooker, peste patul de morcovi
• adaugati cativa catei de usturoi, 5 - 6 stele de anason, cateva hasme, apoi presarati peste carne sare grunjoasa, piper si seminte de chimen negru
• turnati peste carne 100 ml de vin rosu sec (Feteasca neagra) si 300 ml supa de oase (daca nu aveti, folositi apa)
• setati slow cooker-ul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 12 ore
Pentru prepararea garniturii:
• pastrati nautul in apa, de seara pana dimineata, apoi fierbeti-l in multa apa, cu doi catei de usturoi, o ceapa, doua foi de dafin si sare, pana se inmoaie bobul
• amestecati nautul cu sare de mare, patrunjel si ulei de masline.

Pofta buna!