Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

Reteta pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata
Reteta pastrama de berbecut cu mamaliguta gratinata

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

6h

Temperatură

high

Calorii

804

Ingrediente

• Pulpa de berbecut – 1 kg
• Foi de dafin – 6 buc.
• Boia dulce – 1 lingurita
• Boia iute – 1 varf de cutit
• Piper negru boabe – ¼ lingurita
• Coriandru boabe – ½ lingurita
• Cimbru – ½ lingurita
• Miere – ½ lingurita
• Vin rosu demisec – 100 ml
• Apa – 50 ml
• Ulei de floarea-soarelui – 1 lingurita
• Sare – dupa gust

Pentru mamaliga:
• Malai – 300 gr.
• Sare – 1/2 lingurita
• Unt – 25 gr.
• Apa – 400 ml

Mod de preparare

• marinati pastrama de berbecut cu toate ingredientele mentionate mai sus, pentru minimum 24 de ore
• fasonati-o si introduceti-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual pentru 6 ore, pe modul de temperatura ''High'' si adaugati apa
• pentru a prepara mamaliga puneti apa la incalzit pe foc
• adaugati sare si un praf de malai inainte de a incepe sa fiarba
• cand apa incepe sa fiarba, adaugati malaiul amestecand cu un tel
• cand vedeti ca mamaliga incepe sa se inchege, adaugati untul si dati focul mic
• continuati sa amestecati ca sa nu se lipeasca de baza cratitei.

Pofta buna!