Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta osso buco, made by Adrian Hadean

Reteta osso buco, made by Adrian Hadean
Reteta osso buco, made by Adrian Hadean

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

10h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Rasol de manzat – 1 buc.
• Morcovi – 2 - 3 buc.
• Ceapa – 1 buc.
• Usturoi verde
• Condimente – coriandru, patrunjel, leustean, tarhon, marar
• Cartofi noi – cateva buc.
• Conserva de rosii fara pielita – 1 buc.
• Linte neagra – 3 linguri
• Sare grunjoasa – dupa gust
• Avocado – 2 buc.
• Ridiche – 2 buc.
• Ardei iute – 1 buc.

Mod de preparare

• intr-o tigaie rumeniti bine carnea și legumele (pe rand), inainte de a le gati in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• dupa rumenire, puneti in vasul Crock-Pot mai intai legumele, apoi carnea, presarati sare grunjoasa peste ele si piper abia zdrobit
• adaugati apoi o conserva de rosii fara pielita si trei linguri de linte neagra
• apoi adaugati un litru de apa calduta si plantele aromatice, intr-un amestec echilibrat, sa nu aveti una care sa acopere alta, este mai placut daca aromele au ocazia sa se stratifice uniform, fara sa fie una dominanta
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 10 ore
• dupa terminarea programului, strecurati zeama de pe carne si legume intr-o cratita pe care o puneti la redus la foc mediu, descoperita, pentru 25 de minute
• degresati de doua ori sosul, colectand grasimea de la suprafata cu un servetel
• la final strecurati-l din nou printr-o sita fina si raciti-l repede, punand vasul care-l contine cu fundul in chiuveta cu apa rece
• dupa racire sosul se gelifiaza, insa pentru servire se incalzeste, nimic mai mult
• puteti servi carnea cu avocado proaspat sau cu cartofi noi fierti in zeama de oase cu sare si piper; o ridiche proaspata, un ardei iute, un varf de lingurita de ulei de rapita, mici adaosuri cu gust puternic, care vin in sprijinul mancarii de pe farfurie.

Pofta buna!