Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Plăcinta Ciobanului la vasul pentru cuptor din ceramică 5.3L Crock-Pot by Rețetele Mihaelei

Rețetă Plăcinta Ciobanului la vasul pentru cuptor din ceramică 5.3L Crock-Pot by Rețetele Mihaelei

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg de carne de vită tocată
• 2-3 linguri de ulei
• 100 g de morcov tăiată cubulețe (2 bucăți medii)
• 100 g de ceapă tăiată mărunt (1 bucată medie)
• 100 g de țelină tăiată cubulețe (1 rădăcina mică)
• 50-60 g de mazăre congelată
• O conservă de 400 g de roșii tăiate cubulețe
• 3-4 căței de usturoi dați prin presă
• O linguriță de piper negru măcinat
• 1 linguriță cu vârf de boia dulce
• O linguriță și jumătate de sare
• O linguriță de cimbru uscat
• ½ de linguriță de rozmarin pudra
• 1 kg de cartofi curățați
• 250-300 ml de lapte
• 50 g de unt
• 150 g de brânză rasă (poate fi parmesan, pecorino, cheddar măturat sau chiar telemea)
• opțional 100 g de smântână acră

Descriere

Mihaela a pregătit celebra plăcintă a ciobanului, sau altfel spus o musaca cu piure de cartofi și carne tocată puțin diferită de care te vei îndrăgosti iremediabil! Este o mâncare foarte sănătoasă și foarte ușor de pregătit în vasul din ceramică de 5.3L Crock-Pot. Citește rețeta și prepar-o și tu!

Mod de preparare

  • Mai întâi pregătim cartofii pentru piure. Îi tăiem în bucăți potrivite și îi punem într-o oală. Că să iasă un piure cât mai gustos, cel mai bine este să fierbem cartofii direct în lapte. Adăugăm lapte cât de abia să îi acopere, adăugăm ojumatate de linguriță rasă de sare, apoi punem la fiert cu focul la minim. Acest detaliu este foarte important, pentru că laptele se arde foarte ușor, și putem obține un piure afumat
  • În timp ce cartofii fierb putem pregăti celelalte ingrediente necesare pentru rețeta
  • Când se pătrund foarte ușor cu o furculiță, stingem focul, scoatem cartofii din lapte și îi trecem prin presă de cartofi. Lațele rămas nu se aruncă ci se încorporează în piure, împreună cu 50 g de unt și 150 g de brânză dată pe răzătoare. Omogenizăm bine și dăm deoparte
  • Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius, căldură sus și jos plus ventilator, apoi pregătim vasul din ceramică Crock-Pot
  • Într-o cratiță încăpătoare cu pereți mai groși, adăugăm 2 -3 linguri de ulei și lăsăm să se încingă bine. Întodeauna când pregătim astfel de mâncare cu carne tocată, începem prin a rumeni carnea, nu legumele. Dacă începem cu legumele carnea nu se va mai rumeni, doar se va fierbe.
  • Așteptăm să se evapore apa și lăsăm să se rumenească frumos
  • Apoi adăugăm ceapa, morcovul, țelina și mazărea congelată. Le gătim și pe ele câteva minute, apoi adăugăm roșiile cubulețe. Lăsăm să fiarbă până ce scade tot lichidul
  • Apoi condimentăm. Adăugăm usturoiul dat prin presă, sare după gust, o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță cu vârf de boia dulce, o jumătate de linguriță de boia iute, o linguriță de cimbru și o jumătate de linguriță de rozmarin pudră
  • Gustăm și vedem dacă mai trebuie ceva. Dacă nu oprim focul. Compoziția de carne trebuie să nu aibă lichid când stingem focul
  • Transferăm compoziția de carne în tava ceramică Crock-Pot și nivelam bine. Deasupra adăugăm piureul de cartofi. Dacă dorim să ornăm plăcintă mai deosebit, putem tranfera piureul într-un pos cu dui stelat și realizăm decorații dupla placul nostru
  • Dăm tava la cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute sau până ce piureul este ușor rumenit la suprafață
  • Lăsăm neapărat să se răcească 30 de minute apoi putem servi