Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu griș și caise la vasul pentru cuptor din ceramică 5.3L Crock-Pot by Rețetele Mihaelei

Rețetă prăjitură cu griș și caise la vasul pentru cuptor din ceramică 5.3L Crock-Pot by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 ouă mărimea M
• 100 ml lapte gras
• 100 g unt cu minim 80% grăsime, topit sau 100 g de ulei
• 100 g zahăr
• 4 pliculețe de zahăr vanilat
• 150 de grame de gris fin
• 6-7 g de praf de copt
• Gem de caise subțiat cu puțină apă
• Caise – 100 g
• Suc de fructe sau suc din compot
• Nuca de cocoș pentru decor

Descriere

Această prăjitură cu griș și caise este ideală pentru perioada verii: este ușor de făcut, răcoroasă și exact cât trebuie de dulce, potrivită tuturor gusturilor! Rețetele Mihaelei sunt de fiecare dată o adevărată inspirație, așa că te invităm și de această dată să prepari o rețetă excelentă la vasul  pentru cuptor din ceramică 5.3L Crock-Pot!

Mod de preparare

  • Mai întâi preincalzim cuptorul, pentru că prepararea compoziție pentru prăjitură ia doar 5 minute. Setăm temperatura la 160-165 de grade Celsius, căldură sus și jos plus ventilator
  • Pregătim un vasul din ceramică de 5.3L Crock-Pot: îl ungem cu puțîn unt și tapetăm cu hârtie de copt, că să putem scoate prăjitură mai ușor
  • Luăm un castron încăpător și adăugăm în el pe rând: ouăle, untul topit sau uleiul, zahărul, zahărul vanilat, grisul, praful de copt și laptele gras
  • Amestecăm cu țelul, până la omogenizare. Obținem o compoziție destul de lichidă
  • O precizare importantă: fiți atenți la gris. Trebuie să folosiți gris fin, curat, de cea mai bună calitate
  • Punem compoziția în vasul din ceramică de 5.3L Crock-Pot și adăugăm deasupra feliuțe de caise
  • Dăm la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până ce o scobitoare introdusă în centru iese curată. Dacă observați că prăjitura se colorează prea tare la suprafață, o protejați cu o bucățică de folie de aluminiu
  • O scoatem din cuptor, o lăsăm puțin să se răcească, apoi o împungem peste tot cu furculița
  • Opțional o însiropăm cu zeamă din compot sau cu suc proaspăt de fructe și glazurăm suprafața cu gem de caise subțiat cu apă. Apoi decorăm cu nucă de cocoș, dacă dorim

Poftă bună!