Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă

Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă
Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 ceapă medie
• 5-6 căței de usturoi
• 60 ml ulei de măsline/ghee/unt
• 1lg paprika dulce
• 1 lg paprika picante
• câteva fire de șofran
• sare după gust
• 200g orez arborio (cel folosit pentru risotto)
• 700ml stoc de legume
• 500g fructe de mare
• 3 roșii prunișoare
• 50g mazăre
• sucul de la jumătate de lămâie
• 5-6 felii de lămâie
• 1 legătură de pătrunjel

Descriere

Dacă îți plac fructele de mare, e musai să încerci aceasta rețetă. Se prepară rapid, fără efort și e super delicioasă! Nutriție Sănătoasă a preparat această paella în vasul din fontă emailată de la Crock-Pot!

Mod de preparare

  • Într-o tigaie/cratiță adaugăm 20ml ghee/unt, peste care adaugăm fructele de mare decongelate și jumătate de linguriță de paprika iute.
  • La foc mediu, amestecând din când în când, lașam fructele de mare să se gătească, până ce aproape se evapora o mare parte din apă. 
  • Într-o tigaie sau cratiță mai adâncă, încălzită în prealabil – în care vom finaliza preparatul – adăugăm 40ml ulei de măsline/ghee și ceapa tocată cubulețe. 
  • Sotăm ceapa până când devine transparenta, apoi adăugăm roșiile tocate, o linguriță de paprika dulce și sare după gust (noi am pus o linguriță). 
  • Amestecăm la foc mediu până când roșiile se înmoaie, apoi în mijlocul cratiței formăm un mic spațiu în care adaugăm usturoiul pisat, pe care îl vom găti timp de 10-20 secunde – nu mai mult, întrucât usturoiul se arde foarte repede.
  • Adăugăm stocul de legume, șofranul și orezul. Dacă stocul este rece, așteptăm până conținutul cratiței începe să fiarbă, apoi reducem focul spre minim și acoperim timp de 15-20 minute cu capac. 
  • De reținut că orezul arborio se fierbe foarte repede. 
  • După ce orezul a fiert, adaugăm mazărea decongelată, fructele de mare, jumătate de legătură de pătrunjel și sucul stors dintr-o jumătate de lămâie și amestecăm ușor cu o furculiță pentru ca orezul să rămână pufos.
  • Adăugăm pentru decor cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel împreună cu câteva felii de lămâi deasupra preparatului nostru. 
Poftă mare!