Reteta - Prajitura de post cu gem de prune si nuci
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 200 ml ulei |
| • 300 ml apa |
| • 380 g gem de prune cu nuca |
| • 3 linguri zahar |
| • 1 lingurita esenta de vanilie |
| • 1 lingura zahar vanilat |
| • 400 g faina alba |
| • 40 g cacao |
| • 1 lingurita scortisoara |
| • 10 g praf de copt |
| • 4-5 prune |
| • zahar pudra vanilat pentru pudrat |
Mod de preparare
- Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul.
- Se amesteca bine cu un tel.
- Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia.
- Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna.
- Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula.
- Se pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor.
- Se asaza deasupra prunele taiate in patru.
- Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat se scoate prajitura si se lasa la racit pe un gratar.
- Se pudreaza cu zahar si se taie rece.
