Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Prajitura cu ricotta si caise

Reteta - Prajitura cu ricotta si caise
Reteta - Prajitura cu ricotta si caise

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• branza ricotta sau de vaci 175 g
• faina 200 g
• praf de copt 1 lingurita
• 1 praf de sare
• zahar brun 50 g
• zahar vanilat 1 plic
• scortisoara 1 lingurita
• coaja de lamaie 1 lingurita
• 1 ou mic
• 10 ml ulei
• lapte 25 ml

Umplutura:
• caise 500 g

Firimituri:
• unt moale 50 g
• faina 75 g
• zahar brun 40 g

Mod de preparare

• Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii.
• Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare.
• Mixati ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica.
• Adaugati compozitia cu faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios.
• Intindeti aluatul cu facaletul pe o hartie de copt de dimensiunea vasului slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital. Mutati apoi cu tot cu hartia de copt in vas.
• Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele.
• mestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat.
• Puneti firimiturile peste caise, puneti capacul si setati modul High pentru 2 ore.
• Lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati.

Savurati!