Rețetă - Prăjitură cu ricotta și caise la Slow Cooker 4.7L Digital Crock-Pot
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • branza ricotta sau de vaci 175 g |
| • faina 200 g |
| • praf de copt 1 lingurita |
| • 1 praf de sare |
| • zahar brun 50 g |
| • zahar vanilat 1 plic |
| • scortisoara 1 lingurita |
| • coaja de lamaie 1 lingurita |
| • 1 ou mic |
| • 10 ml ulei |
| • lapte 25 ml |
|
Umplutura: |
| • caise 500 g |
|
Firimituri: |
| • unt moale 50 g |
| • faina 75 g |
| • zahar brun 40 g |
Mod de preparare
• Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii.
• Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare.
• Mixati ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica.
• Adaugati compozitia cu faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios.
• Intindeti aluatul cu facaletul pe o hartie de copt de dimensiunea vasului slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital. Mutati apoi cu tot cu hartia de copt in vas.
• Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele.
• mestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat.
• Puneti firimiturile peste caise, puneti capacul si setati modul High pentru 2 ore.
• Lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati.
Savurati!
• Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare.
• Mixati ricotta cu oul, laptele si uleiul, la viteza mica.
• Adaugati compozitia cu faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios.
• Intindeti aluatul cu facaletul pe o hartie de copt de dimensiunea vasului slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital. Mutati apoi cu tot cu hartia de copt in vas.
• Asezati deasupra caisele, punand feliile una langa alta, precum tiglele.
• mestecati untul cu zaharul si faina si framantati usor cu mana pana obtineti firimituri de aluat.
• Puneti firimiturile peste caise, puneti capacul si setati modul High pentru 2 ore.
• Lasati prajitura sa se raceasca, apoi portionati.
Savurati!
