Rețetă prăjitură pufoasă cu mere în vas de fontă emailată by Sweets & others
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• 4 ouă |
• 90 gr.zahăr |
• 80 ml ulei |
• 180 gr.făină |
• 2 lingurițe praf de copt |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 120 ml lapte |
Strat de mere: |
• 5 mere curățate de coajă și răzuite |
• 3 linguri zahăr |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 2 linguri scorțișoară |
• sucul de la jumătatea unei lămâi |
Descriere
Ce ar fi toamna aceasta fără o prăjitură pufoasă cu mere? Dintre toate deserturile toamnei, cele mai dragi îmi sunt cele cu mere! Iar plăcinta aceasta rapidă a ieșit atât de pufoasă, dulce și aromată, încât s-a evaporat imediat!
Este o prăjitură destul de simplu de pregătit, nu necesită ingrediente sofisticate și nici ustensile minune, se pregătește rapid și este atât de gustoasă, încât trebuie să o încercați și voi!
Este o prăjitură destul de simplu de pregătit, nu necesită ingrediente sofisticate și nici ustensile minune, se pregătește rapid și este atât de gustoasă, încât trebuie să o încercați și voi!
Mod de preparare
Pasul 1. Mixăm ouăle împreună cu zahărul și extractul de vanilie până se topește zahărul și obținem o cremă destul de densă, ce a crescut în volum, deschisă la culoare.
Pasul 2. Adăugăm uleiul și cernem făina și praful de copt, apoi adăugăm laptele treptat și mixăm încontinuu până se omogenizează complet. Împărțim aluatul în 2 părți egale.
Pasul 3. Ungem vasul de fontă cu ulei, așezăm o hârtie de copt la baza vasului (opțional, dar este mai sigur așa) și turnăm o parte din aluatul pentru blat. Îl coacem la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.
Pasul 4. Între timp, pregătim merele, le curățăm și le răzuim, le aromatizăm și le călim într-o tigaie, până se absoarbe tot lichidul.
Pasul 5. Așezăm stratul de mere peste primul blat aproape copt, nivelăm bine, apoi turnăm cel de-al doilea strat de aluat și reintroducem la cuptor pentru încă 20-25 minute sau până se rumenește perfect la suprafață.
Pasul 6. Lăsăm să se răcească complet, apoi răsturnăm plăcinta pe un platou. Decorăm cu zahăr pudră, cu nuci sau fulgi de migdale.
Pasul 2. Adăugăm uleiul și cernem făina și praful de copt, apoi adăugăm laptele treptat și mixăm încontinuu până se omogenizează complet. Împărțim aluatul în 2 părți egale.
Pasul 3. Ungem vasul de fontă cu ulei, așezăm o hârtie de copt la baza vasului (opțional, dar este mai sigur așa) și turnăm o parte din aluatul pentru blat. Îl coacem la cuptorul încins la 180 grade pentru 15 minute.
Pasul 4. Între timp, pregătim merele, le curățăm și le răzuim, le aromatizăm și le călim într-o tigaie, până se absoarbe tot lichidul.
Pasul 5. Așezăm stratul de mere peste primul blat aproape copt, nivelăm bine, apoi turnăm cel de-al doilea strat de aluat și reintroducem la cuptor pentru încă 20-25 minute sau până se rumenește perfect la suprafață.
Pasul 6. Lăsăm să se răcească complet, apoi răsturnăm plăcinta pe un platou. Decorăm cu zahăr pudră, cu nuci sau fulgi de migdale.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, rotund, lavandă Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Rotund
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei