Rețetă pui lemonato cu cartofi în vas de fontă Crock-Pot by Bucătar Maniac




Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1,2 kg pulpe de pui |
• 1 kg cartofi |
• sucul de la 2 lămâi |
• 150 ulei de măsline |
• 150 ml apă |
• coaja rasă de la 2 lămâi |
• 4-5 căței de usturoi |
• 1 lingură muștar |
• 2 lingurițe sare |
• 1 linguriță piper negru măcinat |
• 1 lingură oregano uscat |
Descriere
Nu ai nevoie de vacanță în Grecia pentru o mâncare aromată, ci de o oală de fontă. Puiul lemonato cu cartofi este una dintre cele mai simple și aromate fripturi grecești pe care le poți face la tine acasă.
Fraged, delicios, cu sos de lămâie și cartofi moi. Totul se face într-un singur vas și iese perfect de fiecare dată!
Fraged, delicios, cu sos de lămâie și cartofi moi. Totul se face într-un singur vas și iese perfect de fiecare dată!
Mod de preparare
Pasul 1. Mixează uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoi zdrobit, coajă de lămâie, sare, muștar , piper, oregano și puțină apă.
Pasul 2. În 1/2 din această compoziție marinează carnea de pui, pentru o jumătate de oră, timp în care curăță și taie cartofii. Pune-i în vasul de fontă și toarnă deasupra restul marinadei.
Pasul 3. Deasupra adaugă pulpele de pui și pune capacul. Pune totul în cuptor la 170°C pentru o oră, apoi îndepărtează capacul și lasă friptura la cuptor încă 30 de minute, ca să se rumenească.
Pasul 2. În 1/2 din această compoziție marinează carnea de pui, pentru o jumătate de oră, timp în care curăță și taie cartofii. Pune-i în vasul de fontă și toarnă deasupra restul marinadei.
Pasul 3. Deasupra adaugă pulpele de pui și pune capacul. Pune totul în cuptor la 170°C pentru o oră, apoi îndepărtează capacul și lasă friptura la cuptor încă 30 de minute, ca să se rumenească.