Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Laura's Sweets

Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets
Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 6 ouă de găină
• 6 lg zahăr brut
• 6 lg făină
• 1 praf sare
• 2 lg cacao neagră
• 1 vrf cuțit bicarbonat

Crema cafea:
• 400 gr.ciocolată cu lapte
• 100 gr.ciocolată neagră
• 50 ml cafea neagră
• 500 ml smântână lichidă
• 100 gr.mascarpone

Sirop cafea:
• 400 ml cafea neagră
• 80 gr.zahăr cu rom

Glazură:
• 200 gr.ciocolată neagră

Descriere

Imaginează-ți savoarea cafelei desăvârșite încorporate într-un tort absolut delicios, cu cremă fină de cafea și blat pufos de ciocolată... Este un adevărat răsfăț pregătit de Laura's Sweets cu ingredientul secret: cafeaua aromată Melitta și espressorul automat Avanza! 

Mod de preparare

  • Cuptorul se preîncălzește la 170 grade C
  • Se pregătește blatul
  • Se separă gălbenușurile de albușuri
  • Albușurile și un praf de sare se bat spumă cu mixerul
  • Când devin dense și albe, se adaugă zahărul, spumand în continuare
  • Se încorporează gălbenușurile, apoi făina, cacaua și bicarbonatul de sodiu, cu ajutorul unei spatule
  • Se tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz
  • Compoziția de toarnă ușor în tavă, niveland cu ajutorul unei spatule
  • Blatul se coace la 170 grade C, timp de 25 minute
  • După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat, apoi se rulează cu tot cu hârtia de copt într-un ștergar curat
  • Se lasă așa până se temperează
  • Se pregătește crema de cafea
  • Smântâna lichidă se înfierbântă, apoi se adaugă ciocolata ruptă bucățele, cafeaua și se amestecă până la omogenizare
  • Crema se pune la rece după temperare
  • După ce a stat câteva ore la frigider, crema se spumează cu ajutorul unui mixer
  • Din aceasta se oprește o treime pentru îmbrăcat tortul la final
  • Blatul rulat se taie în trei fâșii egale, se desfac pe rând
  • Se însiropează cu cafea, se întinde câte un strat de cremă, apoi se rulează unul în completarea celuilalt până rezultă o spirală groasă
  • Se învelește într-o hârtie de copt sau folie de acetat și se pune în picioare pe un platou
  • Se însiropează cu restul de cafea, apoi se dă la rece
  • După ce s-a însiropat și a stat la rece, tortul se scoate și se îmbracă în crema de ciocolată cu mascarpone
  • În restul de crema de cafea, se adaugă mascarpone și se omogenizează
  • Crema astfel obținută este mai densă și se poate îmbrăca tortul mai bine
  • După această etapă, se pune la rece din nou
  • Se glazurează cu ciocolată topită și temperată și se ornează după gust

Este un tort foarte gustos, aromat și foarte pufos și merge de minune savurat alături de o cafea Melitta!