Tort spirală cu crema de cafea preparată la Espressorul Automat Avanza by Laura's Sweets
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 6 ouă de găină |
• 6 lg zahăr brut |
• 6 lg făină |
• 1 praf sare |
• 2 lg cacao neagră |
• 1 vrf cuțit bicarbonat |
Crema cafea: |
• 400 gr.ciocolată cu lapte |
• 100 gr.ciocolată neagră |
• 50 ml cafea neagră |
• 500 ml smântână lichidă |
• 100 gr.mascarpone |
Sirop cafea: |
• 400 ml cafea neagră |
• 80 gr.zahăr cu rom |
Glazură: |
• 200 gr.ciocolată neagră |
Descriere
Imaginează-ți savoarea cafelei desăvârșite încorporate într-un tort absolut delicios, cu cremă fină de cafea și blat pufos de ciocolată... Este un adevărat răsfăț pregătit de Laura's Sweets cu ingredientul secret: cafeaua aromată Melitta și espressorul automat Avanza!
Mod de preparare
- Cuptorul se preîncălzește la 170 grade C
- Se pregătește blatul
- Se separă gălbenușurile de albușuri
- Albușurile și un praf de sare se bat spumă cu mixerul
- Când devin dense și albe, se adaugă zahărul, spumand în continuare
- Se încorporează gălbenușurile, apoi făina, cacaua și bicarbonatul de sodiu, cu ajutorul unei spatule
- Se tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz
- Compoziția de toarnă ușor în tavă, niveland cu ajutorul unei spatule
- Blatul se coace la 170 grade C, timp de 25 minute
- După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat, apoi se rulează cu tot cu hârtia de copt într-un ștergar curat
- Se lasă așa până se temperează
- Se pregătește crema de cafea
- Smântâna lichidă se înfierbântă, apoi se adaugă ciocolata ruptă bucățele, cafeaua și se amestecă până la omogenizare
- Crema se pune la rece după temperare
- După ce a stat câteva ore la frigider, crema se spumează cu ajutorul unui mixer
- Din aceasta se oprește o treime pentru îmbrăcat tortul la final
- Blatul rulat se taie în trei fâșii egale, se desfac pe rând
- Se însiropează cu cafea, se întinde câte un strat de cremă, apoi se rulează unul în completarea celuilalt până rezultă o spirală groasă
- Se învelește într-o hârtie de copt sau folie de acetat și se pune în picioare pe un platou
- Se însiropează cu restul de cafea, apoi se dă la rece
- După ce s-a însiropat și a stat la rece, tortul se scoate și se îmbracă în crema de ciocolată cu mascarpone
- În restul de crema de cafea, se adaugă mascarpone și se omogenizează
- Crema astfel obținută este mai densă și se poate îmbrăca tortul mai bine
- După această etapă, se pune la rece din nou
- Se glazurează cu ciocolată topită și temperată și se ornează după gust
Este un tort foarte gustos, aromat și foarte pufos și merge de minune savurat alături de o cafea Melitta!