Rețetă stufat de berbecuț cu cartofi fierți în vasul din fontă emailată de 3.3L Crock-Pot by Chef Roxana Blenche
 
                             
                             
                             
                             
                             
                    Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
50m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
| Ingrediente carne: | 
| • 1 kg Cotlet berbecuț | 
| • 1 kg piept cu os de berbecuț | 
| • 2 leg. leurdă | 
| • 3 leg. ceapă verde | 
| • 3 leg. usturoi verde | 
| • 2 leg. mărar | 
| • 2 leg. pătrunjel | 
| • 330 ml suc de roșii | 
| • 1.5 kg cartofi noi | 
| • 2g sare | 
| • 2g piper | 
| • 50 ml ulei de floarea soarelui | 
| • Ingrediente marinadă | 
| • 1g foi de dafin | 
| • 2g boia dulce | 
| • 2g boia afumată | 
| • 1g cimbru uscat | 
| • 2g ceapă uscată | 
| • 2g usturoi pudră | 
| • 2g pulbere de hribi | 
| • 5g rozmarin verde | 
Descriere
                    Chef Roxana Blenche a gătit o rețetă fragedă și aromată de stufat de berbecuț, marinat în prealabil și servit cu cartofi fierți! O rețetă delicioasă datorită proprietăților de gătire ale vasului din fontă emailată, dar și datorită ingredientelor secrete, pe care Chef Blenche le împărtășește cu noi!                 
                
                        Mod de preparare
- Punem ulei în vasul Crock-Pot
- Într-un bol punem toate condimentele pentru marinada de berbecuț și 50 ml de ulei de floarea soarelui și amestecăm marinada cu berbecuțul
- Punem vasul pe foc și când se încinge uleiul, prăjim carnea
- După ce prăjim carnea, adaugăm ceapa verde tocată, usturoiul verde tocat, leurda, sarea, piperul și sosul de roșii și așteptăm să se înmoaie
- Apoi adăugăm apă și punem capacul
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
- Apoi punem stufatul în cuptor timp de 30 de min și punem capacul
- Îndepărtăm capacul și mai lăsăm încă 20 de min fără capac
- În timp ce stufatul este la cuptor punem cartofii noi la fiert
- Când sunt fierți, îi tăiem în două și punem sare, ceapă verde tocată, mărar, usturoi verde și ulei de floarea soarelui.
 
            
 
                 
             
            
			 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
				 
                 
                 
     
     
    