Rețetă tort de înghețată cu cafea preparată la Espressor Automat Avanza by Dulciuri fel de fel


Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Înghețată de cafea: |
• 395 g lapte condensat îndulcit ( 1 cutie) |
• 150 ml cafea espresso foarte tare |
• 60 g lapte praf |
• 400 ml smântână pentru frișcă |
Înghețată de ciocolată albă: |
• 200 g ciocolata alba |
• 400 ml smântână pentru frișcă |
• 140 g iaurt |
În plus: |
• 200 ml espresso foarte tare |
• pișcoturi |
Pentru ornat: |
• 200 ml smântână pentru frișcă |
• 1 lingură zahăr pudră |
• 1 pliculeț zahăr vanilat |
• 1 lingură mascarpone |
Descriere
În zilele călduroase de vară, răcorește-te cu un desert delicios, cum este tortul de înghețată cu cafea pregătit de Dulciuri fel de fel! Combinția de ingrediente, arome și texturi îți va lăsa gura apă!
Mod de preparare
Cum pregătești înghețata cu cafea
Primul pas este să pregătești cafeaua pentru înghețata de cafea, aici rețeta separată, mai jos pașii:
Poftă mare!
Primul pas este să pregătești cafeaua pentru înghețata de cafea, aici rețeta separată, mai jos pașii:
- Prepară un espresso concentrat, cu cea mai mică cantitate de apă presetată, respectiv de 150 ml
- Lasă cafeaua să se răcească apoi amestec-o cu laptele condensat îndulcit și toarn-o peste laptele praf pus într-un castron
- Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, fară cocoloașe
- Toarnă și frișca lichidă foarte rece, abia scoasă de la frigider
- În cazul în care nu ai o mașină de înghețată mixează frișca lichidă până devine fermă și pufoasă, apoi amestec-o cu restul ingredientelor
- Toarnă compoziția în vasul mașinii de înghețată, vas pe care îl ții la congelator 24 de ore
- Mașina de înghețată vă procesa compoziția până ajunge la consistența dorită
- De obicei, compoziția vă deveni pufoasă și își va dubla volumul
- Răstoarnă totul într-o caserolă și pune la congelator, de seara până dimineața
- Rupe ciocolata bucățele
- Toarnă jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă
- Pune la foc mic sau la baine-marie și topește, fără a da în clocot
- Toarnă restul de smântână pentru frișcă, omogenizează și dă la rece
- În compoziția răcită bine încorporează iautrul și amestecă bine
- Toarnă în vasul mașinii de înghețată, lăsat peste noapte la congelator
- Așteaptă cca. 20-25 minute, până când înghețata se întărește și devine cremoasă
- Înghețata poate fi preparată și fără mașina de înghețată, mixând compoziția până devine pufoasă, după care se amestecă cu iaurt și se dă la congelator
- Pregătește din nou cca 200 ml espresso concentrat pentru a însiropa pișcoturile
- Lasă la răcit și îndulcește dacă dorești
- Peste înghețata de cafea pune un strat de pișcoturi însiropate în cafea, înghețată de ciocolata albă parțial congelată și încă un strat de pișcoturi însiropate în cafea
- Învelește bine în folie și dă la congelator până la congelarea completă. Ideal ar fi să stea peste noapte
- A doua zi îndepărtează folia, răstoarnă pe un platou și ornează cu frișcă
- Păstrează la congelator până în momentul servirii
- Înainte de porționare se lasă câteva minute la temperatura camerei
Poftă mare!