Sarmale cu seminte de dovleac si opintici
Reteta adaugata de: Mihaela Vanda Scutaru
in categoria: De post
Ingrediente:
- 200 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 200 ml ulei
- 2 morcovi
- 4-5 cepe
- 1 capatana varza murata
- verdeata (patrunjel, marar)
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite cu boia dulce de ardei
- 2 linguri bulion de rosii
- 4 linguri cu malai sau pasat
- 500 g opintici sau alt soi de bureti
- o ramura cimbru
- 1-2 frunze dafin
- 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt
Mod de preparare:
Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste 3-4 minute in ulei, impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea mica. Peste ceapa se adauga opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga orezul spalat si scurs de apa, ardeii copti taiati marunt. Se amesteca in compozitie. Se ia cratita de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust, o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei, bulionul si malaiul. Se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Din aceasta tocatura se invelesc sarmale in frunze de varza murata si desarata. In loc de varza puteti folosi frunze de vita de vie, potbal, loboda, etc. Intr-o oala de 4-5 l, se pune o ramura de cimbru, 1-2 frunze dafin si un strat de varza taiata fideluta. Peste acest strat se aseaza in randuri suprapuse sarmalele. Sarmalele se acopera cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita, cat sa le cuprinda. Se fierb la foc mijlociu, 90-120 minute. La nevoie se mai adauga cate putina apa fierbinte. Sarmalele se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga. Pofta buna!
- 200 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 200 ml ulei
- 2 morcovi
- 4-5 cepe
- 1 capatana varza murata
- verdeata (patrunjel, marar)
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite cu boia dulce de ardei
- 2 linguri bulion de rosii
- 4 linguri cu malai sau pasat
- 500 g opintici sau alt soi de bureti
- o ramura cimbru
- 1-2 frunze dafin
- 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt
Mod de preparare:
Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste 3-4 minute in ulei, impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea mica. Peste ceapa se adauga opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga orezul spalat si scurs de apa, ardeii copti taiati marunt. Se amesteca in compozitie. Se ia cratita de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust, o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei, bulionul si malaiul. Se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Din aceasta tocatura se invelesc sarmale in frunze de varza murata si desarata. In loc de varza puteti folosi frunze de vita de vie, potbal, loboda, etc. Intr-o oala de 4-5 l, se pune o ramura de cimbru, 1-2 frunze dafin si un strat de varza taiata fideluta. Peste acest strat se aseaza in randuri suprapuse sarmalele. Sarmalele se acopera cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita, cat sa le cuprinda. Se fierb la foc mijlociu, 90-120 minute. La nevoie se mai adauga cate putina apa fierbinte. Sarmalele se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga. Pofta buna!
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici
Reteta adaugata de: Mihaela Vanda Scutaru
in categoria: De post
Ingrediente:
- 200 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 200 ml ulei
- 2 morcovi
- 4-5 cepe
- 1 capatana varza murata
- verdeata (patrunjel, marar)
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite cu boia dulce de ardei
- 2 linguri bulion de rosii
- 4 linguri cu malai sau pasat
- 500 g opintici sau alt soi de bureti
- o ramura cimbru
- 1-2 frunze dafin
- 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt
Mod de preparare:
Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste 3-4 minute in ulei, impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea mica. Peste ceapa se adauga opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga orezul spalat si scurs de apa, ardeii copti taiati marunt. Se amesteca in compozitie. Se ia cratita de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust, o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei, bulionul si malaiul. Se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Din aceasta tocatura se invelesc sarmale in frunze de varza murata si desarata. In loc de varza puteti folosi frunze de vita de vie, potbal, loboda, etc. Intr-o oala de 4-5 l, se pune o ramura de cimbru, 1-2 frunze dafin si un strat de varza taiata fideluta. Peste acest strat se aseaza in randuri suprapuse sarmalele. Sarmalele se acopera cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita, cat sa le cuprinda. Se fierb la foc mijlociu, 90-120 minute. La nevoie se mai adauga cate putina apa fierbinte. Sarmalele se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga. Pofta buna!
- 200 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 200 ml ulei
- 2 morcovi
- 4-5 cepe
- 1 capatana varza murata
- verdeata (patrunjel, marar)
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 2 lingurite cu boia dulce de ardei
- 2 linguri bulion de rosii
- 4 linguri cu malai sau pasat
- 500 g opintici sau alt soi de bureti
- o ramura cimbru
- 1-2 frunze dafin
- 2 ardei grasi rosii, copti si taiati marunt
Mod de preparare:
Semintele de dovleac se trec prin masina de tocat. Opinticii se curata se spala si se trec si ei prin masina de tocat. Ceapa taiata marunt se caleste 3-4 minute in ulei, impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea mica. Peste ceapa se adauga opinticii tocati, semintele de dovleac si dupa 3-4 minute se adauga orezul spalat si scurs de apa, ardeii copti taiati marunt. Se amesteca in compozitie. Se ia cratita de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust, o lingurita cu cimbru uscat, boiaua de ardei, bulionul si malaiul. Se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Din aceasta tocatura se invelesc sarmale in frunze de varza murata si desarata. In loc de varza puteti folosi frunze de vita de vie, potbal, loboda, etc. Intr-o oala de 4-5 l, se pune o ramura de cimbru, 1-2 frunze dafin si un strat de varza taiata fideluta. Peste acest strat se aseaza in randuri suprapuse sarmalele. Sarmalele se acopera cu frunze de varza. Se toarna peste ele apa clocotita, cat sa le cuprinda. Se fierb la foc mijlociu, 90-120 minute. La nevoie se mai adauga cate putina apa fierbinte. Sarmalele se servesc calde cu ardei iuti si mamaliga. Pofta buna!
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.