Friptura de vita
Reteta adaugata de: Cristian Manase
in categoria: Alt tip de carne
Ingrediente
4 fripturi (de aprox. 250-300 g fiecare)
1 linguriță piper verde
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță sare grunjoasă
Ulei de floarea soarelui
Preparare
ETAPA 1
Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine.
ETAPA 2
Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime.
ETAPA 3
Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și sarea.
ETAPA 4
Se zdrobesc ușor să nu obținem un praf, avem nevoie de ele cât mai grosolan zdrobite.
ETAPA 5
Frecăm amestecul de condimente în mod egal pe ambele părți ale fripturilor.
ETAPA 6
Se lasă la rece pentru min 30 minute.
Încingem grătarul și se periază ușor cu puțin ulei.
ETAPA 7
Punem fripturile pe grătarul bine încins și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte - dacă le preferați în sânge sau 3-4 minute dacă le preferați bine făcute.
Se scot pe un platou și se servesc cu o bucățică de unt deasupra.
4 fripturi (de aprox. 250-300 g fiecare)
1 linguriță piper verde
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță sare grunjoasă
Ulei de floarea soarelui
Preparare
ETAPA 1
Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine.
ETAPA 2
Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime.
ETAPA 3
Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și sarea.
ETAPA 4
Se zdrobesc ușor să nu obținem un praf, avem nevoie de ele cât mai grosolan zdrobite.
ETAPA 5
Frecăm amestecul de condimente în mod egal pe ambele părți ale fripturilor.
ETAPA 6
Se lasă la rece pentru min 30 minute.
Încingem grătarul și se periază ușor cu puțin ulei.
ETAPA 7
Punem fripturile pe grătarul bine încins și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte - dacă le preferați în sânge sau 3-4 minute dacă le preferați bine făcute.
Se scot pe un platou și se servesc cu o bucățică de unt deasupra.
Friptura de vita
Reteta adaugata de: Cristian Manase
in categoria: Alt tip de carne
Ingrediente
4 fripturi (de aprox. 250-300 g fiecare)
1 linguriță piper verde
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță sare grunjoasă
Ulei de floarea soarelui
Preparare
ETAPA 1
Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine.
ETAPA 2
Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime.
ETAPA 3
Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și sarea.
ETAPA 4
Se zdrobesc ușor să nu obținem un praf, avem nevoie de ele cât mai grosolan zdrobite.
ETAPA 5
Frecăm amestecul de condimente în mod egal pe ambele părți ale fripturilor.
ETAPA 6
Se lasă la rece pentru min 30 minute.
Încingem grătarul și se periază ușor cu puțin ulei.
ETAPA 7
Punem fripturile pe grătarul bine încins și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte - dacă le preferați în sânge sau 3-4 minute dacă le preferați bine făcute.
Se scot pe un platou și se servesc cu o bucățică de unt deasupra.
4 fripturi (de aprox. 250-300 g fiecare)
1 linguriță piper verde
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță sare grunjoasă
Ulei de floarea soarelui
Preparare
ETAPA 1
Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine.
ETAPA 2
Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime.
ETAPA 3
Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și sarea.
ETAPA 4
Se zdrobesc ușor să nu obținem un praf, avem nevoie de ele cât mai grosolan zdrobite.
ETAPA 5
Frecăm amestecul de condimente în mod egal pe ambele părți ale fripturilor.
ETAPA 6
Se lasă la rece pentru min 30 minute.
Încingem grătarul și se periază ușor cu puțin ulei.
ETAPA 7
Punem fripturile pe grătarul bine încins și se lasă 1-2 minute pe fiecare parte - dacă le preferați în sânge sau 3-4 minute dacă le preferați bine făcute.
Se scot pe un platou și se servesc cu o bucățică de unt deasupra.
Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.