Chiftelute de peste
Reteta adaugata de: Csenia Nicolici
in categoria: Peste si fructe de mare
Ingrediente:
500 gr file de peste
2 cartofi fierti in coaja
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
2 linguri marar tocat
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper dupa gust
jumatate lingurita oregano uscat
In plus: pesmet pentru tavalit chiftelutele
1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata cartofii fierti si raciti, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se maruntesc intr-un tocator ceapa si usturoiul si se pun peste cartofi. Se poate pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Se marunteste apoi si pestele. Se verifica inainte sa nu aiba oase! Se rastoarna in castron, se adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi se omogenizeaza bine compozitia. Se formeaza chiftelutele si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline, apoi se coc la 180 de grade C, cam 15 minute, se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 15 minute, pana se rumenesc.
Se servesc chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata!
500 gr file de peste
2 cartofi fierti in coaja
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
2 linguri marar tocat
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper dupa gust
jumatate lingurita oregano uscat
In plus: pesmet pentru tavalit chiftelutele
1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata cartofii fierti si raciti, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se maruntesc intr-un tocator ceapa si usturoiul si se pun peste cartofi. Se poate pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Se marunteste apoi si pestele. Se verifica inainte sa nu aiba oase! Se rastoarna in castron, se adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi se omogenizeaza bine compozitia. Se formeaza chiftelutele si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline, apoi se coc la 180 de grade C, cam 15 minute, se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 15 minute, pana se rumenesc.
Se servesc chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata!

Chiftelute de peste
Reteta adaugata de: Csenia Nicolici
in categoria: Peste si fructe de mare
Ingrediente:
500 gr file de peste
2 cartofi fierti in coaja
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
2 linguri marar tocat
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper dupa gust
jumatate lingurita oregano uscat
In plus: pesmet pentru tavalit chiftelutele
1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata cartofii fierti si raciti, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se maruntesc intr-un tocator ceapa si usturoiul si se pun peste cartofi. Se poate pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Se marunteste apoi si pestele. Se verifica inainte sa nu aiba oase! Se rastoarna in castron, se adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi se omogenizeaza bine compozitia. Se formeaza chiftelutele si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline, apoi se coc la 180 de grade C, cam 15 minute, se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 15 minute, pana se rumenesc.
Se servesc chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata!
500 gr file de peste
2 cartofi fierti in coaja
2 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
2 linguri marar tocat
1 ou
2 linguri pesmet
sare si piper dupa gust
jumatate lingurita oregano uscat
In plus: pesmet pentru tavalit chiftelutele
1 lingurita de boia dulce
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata cartofii fierti si raciti, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se maruntesc intr-un tocator ceapa si usturoiul si se pun peste cartofi. Se poate pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Se marunteste apoi si pestele. Se verifica inainte sa nu aiba oase! Se rastoarna in castron, se adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi se omogenizeaza bine compozitia. Se formeaza chiftelutele si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline, apoi se coc la 180 de grade C, cam 15 minute, se intorc pe partea cealalta si se mai lasa inca 15 minute, pana se rumenesc.
Se servesc chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata!

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.